Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ορόκλινη: Καθημερινό φαινόμενο οι βανδαλισμοί στον εκδρομικό χώρο του Προφήτη Ηλία
Ορόκλινη: Καθημερινό φαινόμενο οι βανδαλισμοί στον εκδρομικό χώρο του Προφήτη Ηλία

Ορόκλινη: Καθημερινό φαινόμενο οι βανδαλισμοί στον εκδρομικό χώρο του Προφήτη Ηλία

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ιερόσυλοι έδρασαν το βράδυ της Τετάρτης (18/1) προκαλώντας υλικές ζημιές στο ξωκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο Παραλίμνι. Φανερά αναστατωμένος, ο ιερέας της εκκλησίας πάτερ Αναστάσης δήλωσε στην τοπική ιστοσελίδα Famagusta News ότι δράστες κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμα τους, ενώ έγραψανσυνθήματα αισχρού περιεχομένου και χυδαία σύμβολα στους τοίχους της εκκλησίας. Ο πάτερ Αναστάσης είπε ότι αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό παραβίασης του ιερού ναού μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, αφού, όπως ανέφερε, πριν από μερικές μέρες άγνωστος παραβίασε το ξωκλήσι κι έκλεψε από το παγκάρι 16 ευρώ… Τότε, το περιστατικό αυτό θεωρήθηκε τυχαίο.

Δυστυχώς, όμως, ακολούθησαν οι βανδαλισμοί εντός του ιερού ναού, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό, ανησυχία και πολλά ερωτηματικά ως προς τα κίνητρα αυτών που προκάλεσαν αυτά τα αίσχη. Ενημερώθηκε σχετικά η Αστυνομία, που πήγε επί τόπου και διενήργησε εξετάσεις.

Όπως διαπιστώθηκε, ο άγνωστος ή οι άγνωστοι εισήλθαν στην εκκλησίακαι προκάλεσαν αρκετές ζημιές. Συγκεκριμένα, άναψαν φωτιά μέσα στον ναό, ενώ χρησιμοποίησαν και τον πυροσβεστήρα, όχι για να σβήσουν τη φωτιά, αλλά για να γεμίσουν τον ναό με σκόνη. Επίσης, έγραψαν διάφορα συνθήματα στους τοίχους και κατανάλωσαν πολλά φακελάκια με ζάχαρη. «Στο πέρασμα αυτού ή αυτών που μπήκαν εντός του ναού άφησαν πίσω τους ένα χάος, το οποίο προσπαθούμε να συμμαζέψουμε. Ευτυχώς οι ζημιές που προκλήθηκαν διορθώνονται», συμπλήρωσε.

Η Αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνες για εξιχνίαση της υπόθεσης, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για το ίδιο άτομο που έδρασε και στις δύο περιπτώσεις, έχοντας ως κίνητρο το οικονομικό όφελος. Το ξωκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ υπάγεται στην ενορία του Αγίου Γεωργίου. Οι λειτουργίες στον ναό ξεκίνησαν από την εποχή του κορωνοϊού για να διευκολυνθούν οι πιστοί. Η προσέλευση του κόσμου στο ξωκκλήσι ήταν μεγάλη, γι’ αυτό και πρόσφατα αποφασίστηκε η ανακαίνιση του ναού.

Και στην Ορόκλινη

Εξάλλου, καθημερινό φαινόμενο έχουν καταντήσει οι βανδαλισμοί στον εκδρομικό χώρο και στο πάρκο παρά το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, στην Ορόκλινη. Ο χώρος κατασκευάστηκε και λειτουργεί με ευθύνη του Τμήματος Δασών. Τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκαν σπάσιμο τουαλετών, κόψιμο δέντρων, αναγραφή συνθημάτων με σπρέι και ζημιές σε ξύλινα τραπέζια, παγκάκια και παιδικά παιχνίδια.

Ο κοινοτάρχης Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής δήλωσε ότι οι καταστροφές αποτελούν έργο νεαρών ανεγκέφαλων, οι οποίοι συγκεντρώνονται κατά τις βραδινές ώρες και θεωρούν τον συγκεκριμένο χώρο κατάλληλο για παράνομες πράξεις. «Δεν μπορεί κανείς να μπει στην σκέψη και στον εγκέφαλο του καθενός. Δυστυχώς, η νεανική παραβατικότητα είναι παντού», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Send this to a friend