Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Οδικη Ασφάλεια από την ExxonMobil/ESSO
Οδικη Ασφάλεια από την ExxonMobil/ESSO

Οδικη Ασφάλεια από την ExxonMobil/ESSO

Σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2022, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Λευκωσία, παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ESSO, με κεντρικό μήνυμα «Ποτέ των Ποτών». Στην εκδήλωση παραδώθηκαν επίσης από την ExxonMobil, παιδικά καθίσματα υψηλών προδιαγραφών για να αξιοποιηθούν από μέλη της Αστυνομίας σε διαλέξεις και εργαστήρια για την οδική ασφάλεια.

OΔιευθύνων Σύμβουλος της ExxonMobilΚύπρου κ. Βαρνάβας Θεοδοσίου αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει η εταιρεία του στην οδική ασφάλεια τόσο για την ανάπτυξη κουλτούρας μέσω του προγράμματος δωρεάς παιδικών καθισμάτων, όσο και της εκστρατείας ενάντια της οδήγησης υπο την επήρρεια αλκοόλης. «Ως ExxonMobil, μια εταιρεία που έχει άμεση σχέση με τους οδηγούς, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στον σκοπό αυτό με όσα μέσα διαθέτουμε, ώστε να έχουμε μείωση των δυστυχημάτων, ασφαλέστερους δρόμους και πιο συνειδητοποιημένους οδηγούς» δήλωσε.

Η εκστρατεία, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Αστυνομίας Κύπρου,  θα τρέξει καθόλη την περίοδο των γιορτών, εφόσον η κατανάλωση αλκοόλ και μαζί της ο κίνδυνος τροχαίων αυξάνονται ραγδαία.Ο Αρχηγός της Αστυνομίας χαιρέτησε την εκδήλωση και ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους φορείς για την συνδρομή τους στο σημαντικό έργο της οδικής ασφάλειας.

Με κύριο άξονα τις δικαιολογίες που χρησιμοποιεί ο μέσος οδηγός για να αιτιολογήσει και να εκλογικεύσει την παράλογη απόφαση να οδηγήσει ενώ έχει πιει, η εκστρατεία φέρνει τον θεατή και ακροατή αντιμέτωπο με την ανεύθυνηκαι ασυνείδητη οδηγική συμπεριφορά, θέλοντας να του δείξει ότι καμιά από αυτές τις δικαιολογίες δεν θα είναι αρκετή εάν σκοτώσει ή εάν σκοτωθεί. Ελπίζοντας στην καλλιέργεια οδικής συνείδησης, η εκστρατεία έχει στόχο να αποτρέψει τους οδηγούς, ειδικά τις χαρούμενες μέρες των γιορτών, από το να οδηγήσουν υπό την επήρρεια αλκοόλ και να βρουν τρόπους να διασκεδάζουν, να περνούν καλά και να ξεφαντώνουν χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή των συνανθρώπων τους.

Η ESSO, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, θα συνεχίσει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, με ουσιαστικά προγράμματα Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, που αφουγκράζονται τους πολίτες και τις ανησυχίες τους. Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.esso.com.cy/el-cy/csr

 

Send this to a friend