Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ LIFESTYLE 5 ταινίες που θα σου φτιάξουν τη διάθεση αν σε έχει πιάσει η μελαγχολία των Χριστουγέννων
5 ταινίες που θα σου φτιάξουν τη διάθεση αν σε έχει πιάσει η μελαγχολία των Χριστουγέννων

5 ταινίες που θα σου φτιάξουν τη διάθεση αν σε έχει πιάσει η μελαγχολία των Χριστουγέννων

Οι γιορτές είναι πάντα γεμάτες χαμόγελα, φιλικά πρόσωπα, ευχές και στολίδια. Όταν αυτές τελειώνουν πολλοί άνθρωποι παθαίνουν τη λεγόμενη «μελαγχολία των Χριστουγέννων». Η πολλή χαρά όταν σταματά απότομα, είναι φυσιολογικό να ακολουθείται κάποιες φορές από μια μελαγχολία για μια όμορφη εποχή που πέρασε και θα κάνει έναν ολόκληρο χρόνο να ξαναέρθει.

Αν η καρδιά σας λοιπόν γέμισε από όλα αυτά και από τις γλυκιές ταινίες που είδατε κατά τη διάρκεια των εορτών, τότε μπορείτε να δείτε μερικές feel-good ταινίες, είτε για να μην σας πιάσει αυτή η μελαγχολία, είτε για να την ξεπεράσετε αν την έχετε ήδη πάθει. Όπως οι 5 παρακάτω:

Chef

Δεν ξέρω γιατί, αλλά αν χρησιμοποιήσει κάποιος τον ρόλο feel-good για ταινία, το μυαλό μου πάει αυτομάτως σε αυτή. O Jon Favreau κάνει τα όνειρα του καθένα μας αληθινά. Δεν το βάζει κάτω ποτέ, κάνει αυτό που γουστάρει και πετυχαίνει, έχοντας ταυτόχρονα την καλύτερη παρέα. Τι άλλο θες για τη δουλειά σου;

School of Rock

All around performer σαν τον Jack Black δύσκολα βρίσκεις. να παίζει τον ρόλο του, να παίζει μουσική και να αυτοσχεδιάζει. Ο καθηγητής που μαθαίνει στα παιδιά τι πάει να πει rock. Ονειρεμένο δεν ακούγεται. και είναι. Και θα σε κάνει να νιώσεις πολύ όμορφα.

La La Land

Σπάνια ευχαριστιέμαι musical, αλλά αυτό εδώ, ήταν τόσο fell-good που δεν χρειάστηκε να αναρωτηθώ αν μου άρεσε. Με έκανε απλά να αισθανθώ όμορφα, να χαμογελάσω και να σκεφτώ πως έστω και για λίγο η ζωή μπορεί να γίνει ένα musical όπου το τραγούδι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Big

Αν ψάχνεις μια feel-good ταινία στα 80s, σίγουρα θα βρεις πολλές. Ήταν τέτοια η δεκαετία άλλωστε. Αλλά σαν το Big δύσκολα θα βρεις. Ο Tom Hanks από μόνος του μπορεί να σου προσφέρει χαμόγελα, πόσο μάλλον σε μια ταινία που ένα παιδί βρίσκεται στο σώμα ενός ενήλικου. Το πιάσατε το νόημα;

Inside Out

Ένα από τα καλύτερα animation που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Τα συναισθήματα μέσα σε ένα παιδί ζωντανεύουν στην οθόνη και μας χαρίζουν, γέλιο, δάκρυα, χαρά και συγκίνηση και ένα φινάλε που αποζημιώνει τους πάντες. Και δεν πρόκειται για παιδική ταινία. Μη λέμε αυτούς τους όρους. Τα animation της Pixar γι’ αυτό πέτυχαν αυτά που πέτυχαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Γιατί είναι για όλες τις ηλικίες.

Send this to a friend