Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Παγωμένα βράδια για την Κύπρο – Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού
Παγωμένα βράδια για την Κύπρο – Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού

Παγωμένα βράδια για την Κύπρο – Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Kitasweather έχει παρατηρηθεί έντονη θερμοκρασιακή αναστροφή ακτινοβολίας στο εσωτερικό με αποτέλεσμα να κατεβαίνει το θερμόμετρο στους μόλις 1.6 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόβλεψη:

Βαρομετρικό χαμηλό θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Αύριο σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αρχίσουν να παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για στραφούν σταδιακά σε νοτιοανατολικούς έως ανατολικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε το βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Προοδευτικά, οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται από τα δυτικά με το ενδεχόμενο τοπικών βροχών στο δυτικό 1/3 του νησιού και ορεινά/ημιορεινά μετά τα μεσάνυχτα. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα παράλια η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί ασθενής παγετός αρχικά μέσα στη νύχτα.

Την Tετάρτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές. Μετά τα μεσάνυχτα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν περαιτέρω και αναμένεται σταδιακή γενίκευση των φαινομένων με βροχές αρχικά από τα δυτικά ενώ αναμένονται και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι.

Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους βροχή θα εναλλάσσεται αρχικά με χιονόνερο ενώ μετά τα μεσάνυχτα, χιόνι θα εναλλάσσεται με χαλάζι. Στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα ομίχλη, η οποία στα ορεινά θα είναι πυκνή. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν στα προσήνεμα τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα παράλια η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί παγετός κατά τις αυγινές ώρες.

ΛΑΡΝΑΚΑ:

Send this to a friend