Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στη Λάρνακα εορτάστηκαν και φέτος με κάθε λαμπρότητα τα Θεοφάνια, με το Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο, να τελεί τη θεία λειτουργία και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου.

Μετά από τη λειτουργία σχηματίστηκε πομπή, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Νεκτάριου, τον οποίο συνόδευαν οι εκκλησιαστικές, πολιτικές, δημοτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της πόλης, προς τη μεγάλη αποβάθρα όπου και έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων.

Την πομπή πλαισίωναν τιμητικά τμήματα της Εθνικής Φρουράς, το Τάγμα Οδοιπόρων Αγάπης, το 23ο τάγμα  Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων και οδηγών, ενώ σε όλη τη διάρκεια της πομπής παιάνιζε η φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας.

Στη θάλασσα βούτηξαν περίπου 40 άτομα, άνδρες και γυναίκες, για να ανασύρουν τον Σταυρό, ενώ ήχησαν οι σειρήνες πλοίων που βρίσκονταν στη μαρίνα με τα λευκά περιστέρια να πετούν ψηλά στον ουρανό.

 

«Αυτοψία» σε δύο αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σ’ εξέλιξη διενήργησαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας , Αντρέας Βύρας και Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των κατασκευαστικών εργασιών.

Πρόκειται για τα πρώτα από μια σειρά αντιπλημμυρικών έργων, που θα συγχρηματοδοτηθούν με το συνολικό ποσό των 13,5 εκατομμυρίων ευρώ και θα καλύψουν περιοχές της Λάρνακας, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πλημμυρών. Οι εργασίες των έργων ξεκίνησαν στις 3 Ιανουαρίου 2023.

Εντός Ιανουαρίου προγραμματίζεται επίσης η έναρξη ενός ακόμα αντιπλημμυρικού έργου που θα εξυπηρετήσει τη λεκάνη απορροής μέρους της λεωφόρου Φανερωμένης. Παράλληλα, το ΣΑΛ ενημερώνει ότι σύντομα ολοκληρώνεται η αξιολόγηση του διαγωνισμού για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων που θα καλύψουν την ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας.

 

 

 

 

Send this to a friend