Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Έψαχναν ναρκωτικά, αλλά βρήκαν κλεμμένα όπλα… Η έφοδος της ΥΚΑΝ σε σπίτι 33χρονου στην επαρχία Λάρνακας, ο οποίος πολλάκις έχει απασχολήσει την Αστυνομία με την παράνομη δράση του, μπορεί να μην είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ωστόσο έβγαλε στην επιφάνεια υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που ήταν ανεξιχνίαστες.

Συγκεκριμένα, η ΥΚΑΝ είχε πληροφορίες ότι στην οικία του 33χρονου κρύβονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, γι’ αυτό κι εξασφαλίστηκε σχετικό δικαστικό ένταλμα έρευνας.

Το απόγευμα της Τρίτης (3/1) μέλη της ΥΚΑΝ επέδραμαν στην οικία του, αλλά αντί για ναρκωτικά βρήκαν, στην αυλή, δύο αεροβόλα κι ένα φλομπέρ, τα οποία, όπως αποδείχθηκε είχαν κλαπεί το βράδυ της πρωτοχρονιάς (31/12-1/1) από κατοικία στο Κίτι.

Τα όπλα αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη τους ως προϊόν κλοπής. Στην οικία του υπόπτου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε κι εξοπλισμός για σκι, που επίσης πιστεύεται ότι είναι κλοπιμαίος.

Ο 33χρονος, ο οποίος δεν συνεργάζεται με την Αστυνομία, ούτε δίνει εξηγήσεις για την παρουσία των όπλων στο σπίτι του, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκε για τέσσερις μέρες για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Εναντίον του διερευνώνται αδικήματα διάρρηξης κατοικίας, κλοπής και παράνομης κατοχής περιουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ίδιο πρόσωπο είχε συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι για την μεγάλη απάτη, ύψους πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ, που αποκαλύφθηκε στην αγροτική εταιρεία «Βασιλική Γη», στην ορεινή επαρχία Λάρνακας.

Η υπόθεση αυτή έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώπιον της οποίας θα λογοδοτήσουν συνολικά εφτά άτομα.

Στο μεταξύ, διευθυντής εταιρείας που εδρεύει στην επαρχία Λάρνακας κατήγγειλε στην Αστυνομία Αραδίππου ότι μεταξύ των μηνών Αυγούστου – Δεκεμβρίου 2022 υπάλληλος της εταιρείας φέρεται να έκλεψε διάφορα εμπορεύματα, κυρίως είδη καθαρισμού και υγιεινής, περιουσία της εταιρείας, συνολικής αξίας περίπου 44 χιλιάδων ευρώ.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση 48χρονος. Τα αδικήματα φέρεται να έχουν διαπραχθεί μεταξύ των μηνών Αυγούστου και Δεκεμβρίου 2022.

Ο συλληφθείς φαίνεται να παραδέχθηκε την διάπραξη των αδικημάτων, ισχυριζόμενος ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, γι’ αυτό πωλούσε τα διάφορα κλοπιμαία σ’ εμπόρους που δεν ήταν πελάτες της εταιρείας στην οποία εργαζόταν.

Το δικαστήριο τον προφυλάκισε για έξι μέρες.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι λόγω των εργασιών που εκτελούνται στη Μαρίνα από την Kition Ocean Holdings,  την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 κατά την τέλεση του Καθαγιασμού των Υδάτων την Ημέρα των Θεοφανείων, δεν θα επιτραπεί η είσοδος του κοινού στη Μαρίνα (αποβάθρα).

Επίσης, ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι κατά την ημέρα των Θεοφανείων, λόγω της πομπής από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου προς το παραλιακό μέτωπο, θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες αφορούν το κλείσιμο των πιο κάτω δρόμων:

  • Λεωφόρος Αθηνών, Πέμπτη 5/01/2023 από τις 10.00 μ.μ. μέχρι την Παρασκευή 6/01/2023 στις 4.00 μ.μ.
  • Πλατεία Αγίου Λαζάρου και οι δρόμοι πέριξ αυτής και η οδός Παύλου Βαλσαμάκη την Παρασκευή 6/01/2023 από τις 7.00 π.μ. μέχρι τις 1.00 μ.μ.

 

Στις πιο πάνω οδούς η πρόσβαση και η στάθμευση κατά τις πιο πάνω αναφερόμενες ώρες, δεν θα επιτρέπεται. Όσα οχήματα παραμείνουν σταθμευμένα θα μετακινηθούν με ρυμουλκό.

Κατά τη διάρκεια των πιο πάνω προσωρινών μέτρων, θα τοποθετηθούν τα κατάλληλα σήματα τροχαίας, απαγορευτικές και κατευθυντήριες πινακίδες παράκαμψης σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Παράλληλα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Παρακαλείται το κοινό όπως συμμορφώνεται στις πιο πάνω υποδείξεις της Αστυνομίας και της Τροχονομίας του Δήμου Λάρνακας

 

Send this to a friend