Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Με άγρια συμπλοκή αποφάσισαν να καλωσορίσουν το νέο έτος αλλοδαποί στη Λάρνακα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια τραυματίστηκαν. 

Πρόκειται για 29χρονο ο οποίος φέρει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και στο χέρι, καθώς και κάταγμα στο χέρι. Επίσης, 26χρονος υπέστη κατάγματα στο κρανίο, θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και πλήρη ακρωτηριασμό τελευταίας φάλαγγας δυο δακτύλων.

Ο 26χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης παραμονής.

Η Αστυνομία ανταποκρίθηκε και περίπολα της Δύναμης μετέβησαν στην περιοχή, ωστόσο όταν τα άτομα, που φαίνεται να ήταν αλλοδαποί, αντιλήφθηκαν τα περίπολα, εγκατέλειψαν το σημείο.

Φανερά ενοχλημένος ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας μας ανέφερε ότι ο Δήμος Λάρνακας ζητά Μόνιμη αστυνόμευση στο παραλιακό μέτωπο ένα αίτημα που τέθηκε επί τάπητος από τις τοπικές αρχές εδώ και αρκετό καιρό.

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν τιμούν κανένα, ιδιαίτερα τη Λάρνακα, με δεδομένο ότι Φοινικούδες είναι η «βιτρίνα» της πόλης. «Σίγουρα είναι εικόνες που δεν πρέπει να βλέπουμε στην παραλία μας και «Ως δήμος, εδώ και καιρό έχουμε προβεί σε παραστάσεις για μόνιμη αστυνόμευση στην παραλία. Έχω αποστείλει σχετική επιστολή προς τον αστυνομικό διευθυντή, ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις για το θέμα αυτό στα γραφεία του δήμου πριν από μερικούς μήνες. Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι οι Φοινικούδες δεν είναι γκέτο, ούτε τόπος απροσπέλαστος. Το 2022 το παραλιακό μας μέτωπο είχε αυξημένη επισκεψιμότητα, είναι ο καθρέφτης της πόλης, γι’ αυτό θα πρέπει να προστατευτεί. Και την ευθύνη γι’ αυτό έχει η Αστυνομία».

 

Και τέλος να κλείσουμε με μια ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας για τη μέρα των Θεοφανίων όπου Δεν θα επιτραπεί η είσοδος του κοινού στην αποβάθρα της μαρίνας Λάρνακας, για τον καθαγιασμό των υδάτων «λόγω των εργασιών που εκτελούνται στη μαρίνα.

Προστίθεται ότι «κατά την ημέρα των Θεοφανείων, λόγω της πομπής από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου προς το παραλιακό μέτωπο, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες αφορούν το κλείσιμο δρόμων.

Συγκεκριμένα η Λεωφόρος Αθηνών θα κλείσει από τις 10 το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου μέχρι και τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής 6 του μήνα. Επίσης η Πλατεία Αγίου Λαζάρου και οι δρόμοι πέριξ αυτής και η οδός Παύλου Βαλσαμάκη θα είναι κλειστοί την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου από τις επτά το πρωί μέχρι και τη μία το μεσημέρι».

Ακόμα δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση και η στάθμευση στις συγκεκριμένες οδούς κατά τις ώρες που θα είναι κλειστές. Όσα αυτοκίνητα  παραμείνουν σταθμευμένα θα μετακινηθούν με ρυμουλκό.

Σημειώνεται ότι «κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων προσωρινών μέτρων, θα τοποθετηθούν τα κατάλληλα σήματα τροχαίας, απαγορευτικές και κατευθυντήριες πινακίδες παράκαμψης σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Παράλληλα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης».

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί το κοινό όπως συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας και της Τροχονομίας του Δήμου.

 

 

Send this to a friend