Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Με άγρια συμπλοκή αποφάσισαν να καλωσορίσουν το νέο έτος αλλοδαποί στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συμπλοκή με 60 περίπου άτομα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή των Φοινικούδων στη Λάρνακα.

Η Αστυνομία έσπευσε στο σημείο αλλά οι αλλοδαποί είχαν ήδη αποχωρήσει από εκεί.

Από τη συμπλοκή δυο πρόσωπα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια.

Πρόκειται για 29χρονο ο οποίος φέρει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και στο χέρι, καθώς και κάταγμα στο χέρι και 26χρονο με κατάγματα στο κρανίο, θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και πλήρη ακρωτηριασμό τελευταίας φάλαγγας δυο δακτύλων.

Ο 26χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης παραμονής.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Λάρνακας.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η ΕΔΕΚ :

Η άγρια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στη Λάρνακα, όπως και παρόμοια επεισόδια που σημειώθηκαν στην παλιά Λευκωσία, τη Χλώρακα και το Πουρνάρα, προκαλούν την δικαιολογημένη δυσφορία και ανησυχία των κατοίκων και επιβάλλουν την άμεση επίλυση του προβλήματος ώστε να γίνονται από όλους πλήρως σεβαστοί οι νόμοι της χώρας μας.

Η Κύπρος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Η σύλληψη και απέλαση όσων εμπλέκονται στα επεισόδια είναι επιβεβλημένη.

Η ΕΔΕΚ κατέθεσε στην κυβέρνηση προτάσεις για άμεση επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με το μεταναστευτικό. Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να αξιολογήσει τις προτάσεις μας και να προωθήσει αμέσως λύσεις που δεν θα επιτρέπουν επανάληψη των χθεσινών φαινομένων.

 

Με μια πολύ όμορφη ανάρτηση από τη θάλασσα της Λάρνακας καλωσόρισε το νέο χρόνο ο Δήμαρχος της πόλης μας Ανδρέας Βύρας.

Ανάρτηση

Και πάλι φέτος όπως και 6 χρόνια τώρα η νέα χρονιά ξεκινάει με την ζωντάνια και την αναζωογόνηση της θάλασσας της Λάρνακας, μαζί με τους χειμερινούς μας κολυμβητές!

Καλή χρονιά, υγεία και αγάπη σε όλες και όλους εύχομαι από καρδιάς! Να είμαστε καλά!

 

Το άγχος των εξετάσεων περιλαμβάνει συναισθήματα έντασης και ανησυχίας πριν ή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Στις περιπτώσεις εκείνες που το άγχος και το στρες γίνονται πολύ έντονα, οδηγούν σε ψυχικά και ψυχοσωματικά συμπτώματα που έχουν αρνητική επίδραση στην απόδοση στις εξετάσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι σημαντικό να βρεθεί ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του άγχους και των διάφορων συμπτωμάτων που το συνοδεύουν, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τις καλύτερες επιδόσεις στις εξετάσεις.

Το πρόγραμμα «Εξέλιξις» της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας πραγματοποιεί βιωματικό εργαστήρι για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Το εργαστήρι θα γίνει ημέρα Πέμπτη 5 Ιανουάριου 2023 στις 11:00 π.μ. – 12:30 μ..μ.

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 99253061.

Χώρος Διεξαγωγής: Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης Δήμου Λάρνακας.

 

 

 

Send this to a friend