Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ομολόγησε τα πάντα ο 31χρονος, από την Ορμήδεια, σε σχέση με την απόπειρα φόνου εναντίον 42χρονου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 4ης Δεκεμβρίου στην Ορόκλινη. Όχι μόνο παραδέχθηκε σε θεληματική του κατάθεση ότι αυτός πάτησε την σκανδάλη, αλλά υπέδειξε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας και σκηνές που θεωρούνται σημαντικές ως προς την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, υπέδειξε το διαμέρισμα του καταζητούμενου Αντρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρη, 35 χρόνων (δηλώθηκε και ως ελλείπον πρόσωπο), που βρίσκεται στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, όπου συναντήθηκαν πριν από την απόπειρα φόνου. Από το διαμέρισμα παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Περαιτέρω, ο 31χρονος ύποπτος υπέδειξε το χωράφι στην Ορμήδεια (έδαφος Βρετανικών Βάσεων), όπου έκαψε τα ρούχα που φορούσε το πρωινό της απόπειρας φόνου. Υπέδειξε, επίσης, το πηγάδι όπου στη συνέχεια πέταξε τα ρούχα του, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας. Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο,

Ο 31χρονος οδηγήθηκε την Παρασκευή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησής του για άλλες εφτά μέρες. Ο ύποπτος δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του. Κατά την προσαγωγή του, η Αστυνομία πήρε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ η αίθουσα του δικαστηρίου εκκενώθηκε κατά την διαδικασία προφυλάκισης.

Όπως αναφέρθηκε, έχουν ληφθεί 44 καταθέσεις και υπολείπεται ακόμα ένας μεγάλος αριθμός καταθέσεων από το φιλικό, οικογενειακό κι επαγγελματικό περιβάλλον των υπόπτων, των θυμάτων καθώς και από χειριστές κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης. Ταυτόχρονα, οι ανακριτές έχουν εξετάσει διάφορα υλικά από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Ο ύποπτος έδωσε δύο καταθέσεις στο ΤΑΕ Λάρνακας, στις οποίες εμπλέκει τον εαυτό του και ακόμα δύο πρόσωπα στην απόπειρα φόνου κατά του 42χρονου στην Ορόκλινη (τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα).

Μέχρι σήμερα ο ύποπτος έχει υποδείξει στην Αστυνομία δέκα διαφορετικές σκηνές, όπου ο ίδιος διακινήθηκε πριν και μετά την διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας, κατά την οποία τραυματίστηκε στο πόδι κι ένα εξάχρονο παιδάκι.

Η Αστυνομία θα ζητήσει την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των προσώπων που μέσα από την κατάθεση του 31χρονου εμπλέκονται στην απόπειρα φόνου και θ’ αξιολογηθούν τα αποτελέσματα.

Όσον αφορά τον 34χρονο επιχειρηματία, από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, τον οποίο ο 31χρονος εμπλέκει, μέσω της θεληματικής του κατάθεσης, στην απόπειρα φόνου, έγκυρη αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι έχει επιβεβαιωθεί το άλλοθι που έδωσε στην Αστυνομία, ότι δηλαδή στις 5 Δεκεμβρίου, την ημέρα που ο 31χρονος ισχυρίστηκε ότι μετέβη μαζί με τον καταζητούμενο Α. Χρίστου στην οικία του επιχειρηματία για σκοπούς παραλαβής της χρηματικής αμοιβής για την απόπειρα φόνου, αυτός βρισκόταν σε πρακτορείο στοιχημάτων στην Σωτήρα Αμμοχώστου.

Το άλλοθι του επιχειρηματία επιβεβαιώθηκε τόσο μέσω κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, όσο και με μαρτυρίες. Ως εκ τούτου, δεν είναι βέβαιο εάν η Αστυνομία θα οδηγήσει εκ νέου τον 34χρονο στο δικαστήριο την Κυριακή (18/12), οπόταν εκπνέει το οκταήμερο διάταγμα κράτησης του, για σκοπούς ανανέωσης της κράτησής του…

Όσον αφορά τον καταζητούμενο Α. Χρίστου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου, η Αστυνομία απέστειλε επιστολή προς την Δικοινοτική Ομάδα, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για εντοπισμό του στα κατεχόμενα, παρόλο που εξετάζεται σοβαρά και το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

 

Μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023 αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για τη δημιουργία νέου δημοτικού χώρου στάθμευσης στο κέντρο της Λάρνακας και συγκεκριμένα στο χώρο όπου βρισκόντουσαν τα τσίγκινα υποστατικά, απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο.

Ο Δήμος Λάρνακας προκήρυξε στις 5 Δεκεμβρίου 2022 τον διαγωνισμό για κατασκευαστικές εργασίες που θ’ αφορούν υλοποίηση του καινούργιου χώρου στάθμευσης στη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, δίπλα από την πολυκατοικία ΔΙΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι εργολάβοι έχουν προθεσμία υποβολής προσφορών μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2023.

Θ’ ακολουθήσει η κατακύρωση της προσφοράς στον ανάδοχο και η έναρξη των εργασιών για την διαμόρφωση ενός σύγχρονου χώρου στάθμευσης, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το δήμο, το νέο πάρκινγκ θα κατασκευαστεί στο χώρο όπου βρίσκονταν από το 1975 οι τσίγκινες παράγκες για στέγαση προσφύγων επαγγελματιών. Οι παράγκες κατεδαφίστηκαν πρόσφατα. Με την ολοκλήρωση του έργου, οι πολίτες θα έχουν ακόμα μία ποιοτική επιλογή δημόσιας στάθμευσης, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν μεγάλες ανάγκες, οι οποίες προσεχώς εκτιμάται ότι θ’ αυξηθούν ακόμα περισσότερο με την επικείμενη ανάπλαση των πλατειών Ακρόπολης και Αλκής, που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι ο νέος χώρος στάθμευσης θα είναι χωρητικότητας 93 αυτοκινήτων. Θα είναι διανθισμένος με πράσινο, γεγονός που θα προσδώσει μια σύγχρονη όψη στην γύρω περιοχή, σε σύγκριση με την αλγεινή εικόνα που αντίκριζε το κοινό τις τελευταίες δεκαετίες με την παρουσία των τσίγκινων παραπηγμάτων.

Υπενθυμίζουμε, ότι τα παλιά υποστατικά κατεδαφίστηκαν μετά από συμφωνία που επήλθε μεταξύ Δήμου Λάρνακας και κατόχων των υποστατικών, γεγονός που άνοιξε το δρόμο για αποκατάσταση της αισθητικής και πολεοδομικής τάξης και ταυτόχρονα για αξιοποίηση ενός κεντρικού τεμαχίου στην πόλη προς δημόσιο όφελος. Τα εν λόγω υποστατικά ήταν κτισμένα σε τουρκοκυπριακή γη και είχαν παραχωρηθεί σε πρόσφυγες αμέσως μετά την τουρκική εισβολή.

Τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλα είχαν εγκαταλειφθεί και αφεθεί στο έλεος της φθοράς, προκαλώντας μια πολύ άσχημη εικόνα στο κέντρο της Λάρνακας.

 

Send this to a friend