Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Χρίστος Ξενοφώντος: «Είμαστε ακόμη στην αρχή γιατί έχουμε παρά πολλά να δώσουμε σαν γυμναστήριο»
Χρίστος Ξενοφώντος: «Είμαστε ακόμη στην αρχή γιατί έχουμε παρά πολλά να δώσουμε σαν γυμναστήριο»

Χρίστος Ξενοφώντος: «Είμαστε ακόμη στην αρχή γιατί έχουμε παρά πολλά να δώσουμε σαν γυμναστήριο»

Η γυμναστική είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες έτσι ώστε να έχουμε ένα υγιές σώμα αλλά και ανεβασμένη ψυχολογία. Παρά τη τεράστια σημασία της γυμναστικής στη ζωή μας, πολλές φορές διστάζουμε να ξεκινήσουμε την προπόνηση μας και εκεί αρχίζει ο ρόλος του γυμναστή μας. Η θέληση, το πείσμα και η δυναμική που θα δείξει ο γυμναστής στο πρόσωπό μας πολλές φορές μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα.

Ο Χρίστος Ξενοφώντος, ιδιοκτήτης του XTC Fitness στη Λάρνακα, στο Larnaka Online για την εμπειρία του ως γυμναστής αλλά και για το μυστικό της επιτυχίας, αφού εδώ και αρκετά χρόνια τόσο ο ίδιος όσο και το γυμναστήριο του θεωρούνται από τις καλύτερες επιλογές εκγύμνασης στο νησί μας.

 

 Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με την γυμναστική;

Κατά την οικονομική κρίση, ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που ήμουν, έπεσε πολύ το κασέ όλων μας. Επίσης όλοι χάσαμε αλλά και εξακολουθούν να χάνουν μέχρι και σήμερα πολλά χρήματα από αυτά που δικαιούνται οι ποδοσφαιριστές άρα ήταν θέμα επιβίωσης για εμένα λόγω οικονομικών προβλημάτων που είχα. Το ποδόσφαιρο ήταν η μόνη μου οικονομική διέξοδος και έτσι έπρεπε να αλλάξω κάτι ριζικά στην ζωή μου προκειμένου να έχω μια πιο σταθερή οικονομική κατάσταση. Η γυμναστική ήταν ότι πιο κοντινό στο πάθος μου που ήταν το ποδόσφαιρο. Βλέποντας όλους αυτούς τους γυμναστές που θαύμαζα τόσα χρόνια, ήθελα να προσπαθήσω να γίνω όσο καλύτερος μπορώ έτσι είπα να αφοσιωθώ στις σπουδές μου και να εξαρτώμαι από τον εαυτό μου και όχι από εξωγενείς παράγοντες και τρίτα πρόσωπα. Έκανα την εξής ερώτηση στον εαυτό μου, μπορώ να φτάσω στο επίπεδο τους; Και είπα, ας δοκιμάσω.

 

Έχεις ένα από τα πιο επιτυχημένα γυμναστήρια στη πόλη μας. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου?

Μέσα σε ένα τόσο ανταγωνιστικό και δύσκολο χώρο, με τόσα σπουδαία γυμναστήρια και πολύ αξιόλογους γυμναστές, είναι τιμή μας να μας εντάσσετε στα καλύτερα και επιτυχημένα γυμναστήρια. Εμείς προσπαθούμε να μην λαμβάνουμε  ή να επηρεαζόμαστε με αυτού του είδους τα σχόλια που ακούμε για να μην καθησυχαζόμαστε και να προσπαθούμε καθημερινά να βελτιωνόμαστε σαν άτομα και σαν γυμναστές ξεπερνώντας τα όρια μας σε κάθε μέρα δουλειάς. Το μυστικό της επιτυχίας του γυμναστηρίου μας δεν είναι ένας μόνο παράγοντας. Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων αλλά κυρίως εκείνο που μας διακατέχει είναι ο επαγγελματισμός μας, η αυθεντικότητα μας, το ότι νοιαζόμαστε πραγματικά για τον πελάτη μας, ότι θα μπορούσαμε και οι 4 μας να το κάνουμε σαν χόμπι ακόμη και χωρίς να πληρωνόμαστε γιατί είναι το πάθος μας. Επίσης προσπαθούμε καθημερινά να ενημερωνόμαστε και να φέρνουμε καινούργιο εξοπλισμό, καινοτόμο αλλά και να χτίζουμε την δίκη μας φιλοσοφία χωρίς να αντιγράφουμε κανένα έχοντας τον δικό μας χαρακτήρα και τέλος προσπαθούμε δίνουμε τα σωστά κίνητρα.

 

Ποιες είναι για εσένα οι δύσκολες περιπτώσεις; Είχες να αντιμετωπίσεις κάποια ανάλογη στο γυμναστήριο σου;

Οι πιο δύσκολες περιπτώσεις που δείχνει ένας γυμναστής τις γνώσεις του και την δύναμη του είναι με αθλητές ψηλού επιπέδου φέροντας τον στο 100% της απόδοσης του, 99% δεν είναι ικανοποιητικό αλλά 101% θα τον τραυματίσεις και θα τον χάσεις. Επίσης, όταν αξιολογήσεις, εντοπίζεις, αντιμετωπίζεις, διορθώσεις τα προβλήματα τους επαγγελματίες αθλητές αλλά και του κανονικού πληθυσμού. Επομένως εάν το καταφέρεις αυτό τότε τα αλλά σου φαίνονται πολύ πιο εύκολα.

 

 

Ποια είναι η προσωπική επιτυχία για τον Χρίστο;

Η μεγαλύτερη προσωπική μου επιτυχία είναι ότι κατάφερα να έχω την καλύτερη δυνατή ομάδα που θα μπορούσα να έχω γιατί μόνος μου ποτέ δεν θα κατάφερνα να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό το ότι δουλεύουμε μαζί σαν ομάδα συζητώντας συχνά για όλους τους πελάτες 1 προς 1 γιατί ο καθένας είναι ξεχωριστός και γιαυτο βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα προς τα έξω και είμαι πολύ τυχερός που έχω τέτοιους συνεργάτες όπως τον Νικολα Αλεξιου, Παναγιώτη Καραπιττα και Σωτο Χατζηπαναγη που ο καθένας έχει τον δικό του χαρακτήρα και προσωπικότητα με τα δυνατά του σημεία για να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Επίσης το άλλο στοίχημα που κερδίσαμε είναι ότι αρκετοί συνάδελφοι, μας στέλνουν δύσκολα περιστατικά να τους βοηθήσουμε και έχω άριστες σχέσεις με όλους τους συναδέλφους γυμναστές, άλλωστε έτσι πρέπει να γίνεται γιατί όλοι μας έχουμε δουλειά και δεν έχουμε τίποτα χωρίσουμε. Αντιθέτως μαζί είμαστε πιο δυνατοί. Με κάποιους έχω και πολύ συχνή επαφή αλλά και αποκτήσαμε μια δυνατή φιλία όπου ανταλλάζουμε απόψεις και συνεργαζόμαστε

 

Τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Θεωρώ ότι είμαστε ακόμη στην αρχή γιατί έχουμε παρά πολλά να δώσουμε σαν γυμναστήριο στον χώρο αυτό και οι ιδέες είναι παρά πολλές και μεγάλες. Όταν έρθει αυτή η ώρα όλες αυτές οι ιδέες, όλη αυτή η εμπειρία σε συνδυασμό με την επιστημονική γνώση, την αγάπη μας για την γυμναστική και την όρεξη για δουλειά θα γίνουν γεγονός όμως, βήμα-βήμα. Αργά βήματα και σταθερά γιατί δεν μπορείς να ανέβεις στην κορυφή του Έβερεστ με ένα μόνο άλμα, όταν δεις την κορυφή τότε σου φαίνεται αδύνατο να φτάσεις εκεί, όμως όταν το χωρίσεις σε ενότητες και βάζεις μικρούς μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους με το ένα βήμα πίσω από το άλλο, τότε θα ανέβεις το βουνό και όταν κοιτάξεις πίσω θα δεις με ικανοποίηση την διαδρομή που έχεις διασχίσει. Τέλος, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συνέντευξη και ο λόγος είναι επειδή είστε η κορυφαία ιστοσελίδα στην Λάρνακα και πάντα προσπαθείτε για το καλό της πόλης μας και για την ενημέρωση του κόσμου με απόλυτη ακρίβεια και ταχύτητα αλλά επίσης σας ευχαριστούμε και για την στήριξη όλα αυτά τα χρόνια που δείχνετε στο γυμναστήριο μας XTC Fitness.

 

 

Larnakaonline

Send this to a friend