Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εμφύλιος στο ΓΝ Λάρνακας: Αλληλοκατηγορίες Διευθυντή-νοσηλευτών της Παιδιατρικής
Εμφύλιος στο ΓΝ Λάρνακας: Αλληλοκατηγορίες Διευθυντή-νοσηλευτών της Παιδιατρικής

Εμφύλιος στο ΓΝ Λάρνακας: Αλληλοκατηγορίες Διευθυντή-νοσηλευτών της Παιδιατρικής

Ανέβηκαν οι τόνοι στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, με φόντο την Παιδιατρική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, νοσηλευτές της οποίας προχώρησαν σε δίωρη στάση εργασίας σήμερα το πρωί.

Όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ, Ανδρόνικος Ανδρονίκου, η Μονάδα διαθέτει 20 κλίνες, με την πληρότητα, ωστόσο, να ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό αυτό.

Αναφερόμενος στην πρωινή εκδήλωση διαμαρτυρίας, είπε ότι χθες το βράδυ, ο αριθμός των παιδιών είχε φτάσει τα 28. Ως αποτέλεσμα, οι νοσηλευτές αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στον όγκο εργασίας, γεγονός που τους δημιουργεί ανασφάλεια.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, το προσωπικό καταβάλλει υπερπροσπάθεια, χωρίς ημέρες ανάπαυσης και διπλοβάρδιες.

Περιέγραψε, μάλιστα, συγκεκριμένο περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ, λέγοντας ότι παιδί με σύνδρομο down που έχρηζε νοσηλείας, έμεινε χωρίς δωμάτιο, με τους νοσηλευτές να το τοποθετούν σε νοσηλευτικό κρεβάτι 60 εκατοστών, ενώ δεν υπήρχε καρέκλα για τη μητέρα που το επιτηρούσε.

Σε αυστηρό ύφος ήρθε η απάντηση εκ μέρους του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Αδάμου Χατζηπαναγή, ο οποίος εξέφρασε λύπη για όσα ακούστηκαν στον αέρα της εκπομπής, ενώ επεσήμανε ότι η έξαρση των ιογενών λοιμώξεων ασκεί πίεση σε όλα τα νοσοκομεία του κόσμου και ιδιαίτερα της Ευρώπης, θέλοντας να τονίσει ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην Κύπρο.

Ξεκαθάρισε, την ίδια ώρα, ότι δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός παιδιού, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις αναφορές του κ. Ανδρονίκου, σε σχέση με το περιστατικό με το παιδί με σύνδρομο down, το οποίο έχρηζε νοσηλείας.

Τον κατηγόρησε δε ότι κατά τη στάση εργασίας των νοσηλευτών, έβγαλε με το ζόρι τις νοσηλεύτριες από την παιδιατρική, την ώρα που προσπαθούσαν να περιθάλψουν παιδιά, φωνάζοντάς τους «βγείτε αμέσως έξω από το παιδιατρικό τμήμα».

Χρειάζεται προσοχή στις ιογενείς λοιμώξεις, πρέπει να εργαστούμε όλοι, αλλά να μην εκμεταλλευόμαστε καταστάσεις, κατέληξε.

Πηγή:www.alphanews.live

Send this to a friend