Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Χριστούγεννα μέρα χαράς και αγάπης
Χριστούγεννα μέρα χαράς και αγάπης

Χριστούγεννα μέρα χαράς και αγάπης

Τα Χριστούγεννα είναι ετήσια χριστιανική εορτή κατά την οποία τιμάται η γέννηση του Ιησού Χριστού και εορτάζεται στις 25 Δεκεμβρίου. Παρά ταύτα, ευρύτερα ως Χριστούγεννα περιγράφεται η περίοδος που ξεκινά από την 25η Δεκεμβρίου και εκτείνεται ως την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια.

Η περίοδος που περιλαμβάνει τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια ονομάζεται και Δωδεκαήμερο. Σύμφωνα με την παράδοση, οι πρώτες αναφορές για τη γιορτή των Χριστουγέννων έχουν τις ρίζες τους στο 376 μ.Χ., ενώ άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι ο εορτασμός των Χριστουγέννων ξεκίνησε στη Ρώμη του 335 μ.Χ.

Χριστουγεννιάτικα έθιμα
Τα Χριστούγεννα αναγνωρίζονται ως εθνική αργία σε πολλές χώρες και είναι η σημαντικότερη περίοδος διακοπών από οικονομική σκοπιά. Βασικό γνώρισμα των Χριστουγέννων είναι η ανταλλαγή δώρων που, κατά το μύθο, «φέρνει» ο Άγιος Βασίλης.

Οι περισσότερες οικογένειες του χριστιανικού κόσμου στολίζουν χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τα ελληνικά έθιμα των Χριστουγέννων να περιλαμβάνουν τις ιστορίες με τους καλικάντζαρους και το πρωτοχρονιάτικο ρόδι.

 

Send this to a friend