Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Καρούσος: «Δρόμος πρότυπο θα είναι ο δρόμος Σωτήρας – Δερύνειας»
Καρούσος: «Δρόμος πρότυπο θα είναι ο δρόμος Σωτήρας – Δερύνειας»

Καρούσος: «Δρόμος πρότυπο θα είναι ο δρόμος Σωτήρας – Δερύνειας»

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας που βρίσκεται υπό ανακατασκευή πραγματοποίησε ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, συνοδευόμενος από τους Δημάρχους Σωτήρας, Δερύνειας και υπηρεσιακούς παράγοντες κι ενημερώθηκε από τον εργολάβο για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των εργασιών και των τμημάτων του έργου.

Η διάρκεια εκτέλεσης των έργων στο δρόμο Σωτήρας–Δερύνειας είναι 30 μήνες και το κόστος θα φθάσει σχεδόν τα 16 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το έργο προνοεί βελτίωση του δρόμου που συνδέει τους δυο δήμους, συνολικού μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων καθώς και την κατασκευή συνδετήριων δρόμων, συνολικού μήκους δυόμισι χιλιομέτρων.

Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν δυο λωρίδες κυκλοφορίας και τρίτη λωρίδα για δεξιόστροφες κινήσεις, όπου απαιτείται.

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν, επίσης, κατασκευή κλειστού συστήματος αποχετεύσεων ομβρίων, εγκαταστάσεις νέων υπηρεσιών, κατασκευή πλακόστρωτων πεζοδρομίων, λωρίδας πρασίνου, ποδηλατόδρομους, χώρους στάθμευσης και διαβάσεις πεζών.

Θα κατασκευαστούν, ακόμα, στάσεις λεωφορείων στο οδόστρωμα, υπερυψωμένες συμβολές, σημάνσεις, σηματοδότηση, θα εγκατασταθεί σύγχρονος οδικός φωτισμός, θα γίνουν δύο ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι και θα ληφθούν μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα που ζητούσαν εδώ και δεκαετίες οι Δήμοι Δερύνειας, Σωτήρας και ολόκληρη η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, όπως είναι η αναβάθμιση του εν λόγω δρόμου, επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά.

«Το υπουργείο μας βρίσκεται σε συνεργασία με τους δύο εμπλεκόμενους δήμους για οποιαδήποτε θέματα ενδεχομένως να προκύψουν κατά την εκτέλεση των εργασιών, ενώ σε διαρκή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές βρίσκεται και ο επαρχιακός λειτουργός του Τμήματος Δημοσίων Έργων», συμπλήρωσε ο κ. Καρούσος, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα κατασκευαστεί ένας δρόμος πρότυπο για την οδική ασφάλεια και την βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Ένωση και με ποδηλατόδρομο

——————————————-  

Όπως αναφέρθηκε κατά την επιτόπια ενημέρωση του Υπουργού Μεταφορών, ο υπό κατασκευή δρόμος θα συνδέσει και με ποδηλατόδρομο τη Δερύνεια με τη Σωτήρα.

Ως εκ τούτου, κάποιος ποδηλατιστής θα έχει την ευχέρεια από το Λιοπέτρι να μεταβεί με το ποδήλατό του στην Αγία Νάπα, στον Πρωταρά, στο Παραλίμνι, στη Δερύνεια και στη Σωτήρα», σημείωσε ο Γ. Καρούσος.

Καταλήγοντας ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι το οδικό δίκτυο της περιοχής θα αναβαθμίζεται και θα επεκτείνεται χρόνο με τον χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη και τα μελλοντικά έργα υποδομής που προγραμματίζονται να γίνουν στην επαρχία Αμμοχώστου.

Send this to a friend