Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ H υιοθέτηση οικολογικού τρόπου ζωής στόχος σχεδίου της Youth Dynamics με τη συμμετοχή εθελοντών από 9 χώρες
H υιοθέτηση οικολογικού τρόπου ζωής στόχος σχεδίου της Youth Dynamics με τη συμμετοχή εθελοντών από 9 χώρες

H υιοθέτηση οικολογικού τρόπου ζωής στόχος σχεδίου της Youth Dynamics με τη συμμετοχή εθελοντών από 9 χώρες

Σχέδιο Αλληλεγγύης με τίτλο «Agro -Culture Volunteers ΙΙ», στο οποίο συμμετέχουν 20 εθελοντές από ακόμα 9 χώρες, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Κροατία, Πολωνία και Γεωργία φιλοξενεί αυτές τις μέρες στον Αγρό η οργάνωση νεολαίας Youth Dynamics.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΚΟ, «μέσα από αυτό το σχέδιο, οι διοργανωτές  προσδοκούν στην υιοθέτηση οικολογικού τρόπου ζωής από την νεολαία και να καλλιεργήσουν στους συμμετέχοντες το συναίσθημα της αλληλεγγύης για το περιβάλλον ώστε μέσα από διάφορες δραστηριότητες να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση».

Επιπρόσθετα οι νέοι θα ενημερωθούν σχετικά με τις αξίες της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης, της κομποστοποίησης και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενώ θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με τη πράσινη ανάπτυξη, τους Βιώσιμους στόχους των Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Επίσης στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν νέοι που θέλουν να εμπλακούν ενεργά σε δραστηριότητες, εργαστήρια, συζητήσεις και παιχνίδια που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την ανάληψη δράσης έτσι ώστε να ενστερνιστούμε έναν τρόπο ζωής οικολογικά προσανατολισμένο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «μέσω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν δεξιότητες, θα αποκτήσουν εμπειρίες, θα κοινωνικοποιηθούν, θα μάθουν να συνεργάζονται με άτομα από διαφορετικές κουλτούρες, θα μάθουν περισσότερα για Ευρωπαϊκές ευκαιρίες και προγράμματα, θα καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση και άλλα».

Επιπλέον, οι μέθοδοι εργασίας θα συμβάλλουν στη συνεργασία των νέων, στην δημιουργία ομαδικού πνεύματος και θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της Νεολαίας.

Σημειώνεται ότι το  πρόγραμμα διοργανώνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ  μέσω του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Send this to a friend