Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επιτέλους, αρχίζουν τα αντιπλημμυρικά έργα στην πολύπαθη περιοχή των Καμάρων Λάρνακας
Επιτέλους, αρχίζουν τα αντιπλημμυρικά έργα στην πολύπαθη περιοχή των Καμάρων Λάρνακας

Επιτέλους, αρχίζουν τα αντιπλημμυρικά έργα στην πολύπαθη περιοχή των Καμάρων Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τον Ιανουάριο του 2023 το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας θα προκηρύξει τον διαγωνισμό για το κατασκευαστικό συμβόλαιο του αντιπλημμυρικού έργου που προγραμματίζεται στην περιοχή Καμάρες Λάρνακας, το οποίο αφορά την διαμόρφωση, διαπλάτυνση κι εκβάθυνση του υφιστάμενου καναλιού της περιοχής.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο διευθυντής του Σ.Α. Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, το συμβούλιο θα προκηρύξει και θα επιβλέπει το έργο, αλλά η χρηματοδότηση θα προέλθει από το κράτος, όπως ήταν και η υπόσχεση του αρμόδιου υπουργού.

Η εκτιμώμενη αξία των έργων διαπλάτυνσης κι εκβάθυνσης του καναλιού στις Καμάρες είναι περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ. Με την υλοποίησή του συγκεκριμένου έργου, πιστεύεται ότι θα επιλυθεί το οξύ πρόβλημα πλημμυρών που αντιμετωπίζει η πολύπαθη περιοχή μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

Παράλληλα, αρχές του νέου έτους ο κ.Χατζηχαραλάμπους εξήγγειλε και την έναρξη των συμπληρωματικών αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές Αγίου Λαζάρου – Καλιφάτζια και Αγίων Αναργύρων.

Επιτέλους στην Χρυσοπολίτισσα

———————————————-    

Ο Διευθυντής του ΣΑΛ αποκάλυψε ότι στις 3 Ιανουαρίου 2023 ξεκινούν οι εργασίες τοποθέτησης αγωγών και φρεατίων για όμβρια ύδατα και λύματα στην (εξ’ ίσου) πολύπαθη περιοχή Σωτήρος – Χρυσοπολίτισσας, η οποία είναι η μοναδική που δεν έχει συνδεθεί ακόμα με το αποχετευτικό σύστημα στο πλαίσιο της Β΄ φάσης. Και τούτο, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που προέκυψαν εξαιτίας της ανακάλυψης σωρεία αρχαιολογικών ευρημάτων στο υπέδαφος των δρόμων.

Η διάρκεια των έργων (συμβόλαιο C12B) θα είναι 14 μήνες κι εκτός απροόπτου οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αρχές του 2024, οπόταν και η συγκεκριμένη περιοχή θα συνδεθεί εξ’ ολοκλήρου με το αποχετευτικό.

Οι εργασίες διερεύνησης των αυλακιών για εντοπισμό αρχαιοτήτων στις υπό αναφορά ενορίες ολοκληρώνονται σε περίπου ένα μήνα.

Εξάλλου, αντιπροσωπεία του ΣΑΛ επισκέφθηκε πρόσφατα για σκοπούς επιθεώρησης την οδό Αγίου Νεοφύτου (ενορία Χρυσοπολίτισσας), όπου στο υπέδαφος του δρόμου ανακαλύφθηκε το σπάνιο ψηφιδωτό με τους άθλους του Ηρακλή (θα παραμείνει στην περιοχή για θέαση). Ο κ.Χατζηχαραλάμπους διαβεβαίωσε ότι όλα τα νοικοκυριά στην εν λόγω οδό θα ενωθούν με το αποχετευτικό.

Η Γ2 φάση

—————- 

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΣΑΛ, εντός του 2023 θα βρίσκονται σε φουλ ρυθμούς τα κατασκευαστικά έργα και για τα πέντε συμβόλαια της Γ1 φάσης του αποχετευτικού σε Δρομολαξιά – Μενεού, Κίτι, Περβόλια και Τερσεφάνου, ενώ όσον αφορά την Γ2 φάση, που θα καλύψει τις περιοχές Αραδίππου, Λειβαδιών και Ορόκλινης, ο κ.Χατζηχαραλάμπους είπε ότι τον νέο χρόνο θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την μελέτη, την ετοιμασία εγγράφων και την επίβλεψη του έργου.

Send this to a friend