Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τον Ιανουάριο ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης για την απάτη στη «Βασιλική Γη»
Τον Ιανουάριο ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης για την απάτη στη «Βασιλική Γη»

Τον Ιανουάριο ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης για την απάτη στη «Βασιλική Γη»

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 10 Ιανουαρίου 2023, παραπέμφθηκαν σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας οι έξι κατηγορούμενοι για την απάτη του μισού εκατομμυρίου ευρώ στον αγροτικό συνεταιρισμό «Βασιλική Γη», που εδρεύει στην ορεινή επαρχία της Λάρνακας.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης είναι μακροσκελές και βαρύτατο, ενώ περιλαμβάνει συνολικά έξι πρόσωπα. Πρόκειται για τον πρώτο συλληφθέντα, διευθυντή της «Βασιλικής Γης», με τον οποίο άνοιξε ο χορός των συλλήψεων για κλοπή μισού εκατομμυρίου ευρώ από τα ταμεία της εταιρείας, καθώς και άλλα πέντε πρόσωπα που συνελήφθησαν σε κατοπινό στάδιο, καθότι μέσα από τις εξετάσεις που έγιναν συνδέθηκαν με κάποια από τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Οι έξι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι μ’ έναν πολύ μεγάλο αριθμό σοβαρότατων κατηγοριών που επισύρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για κλοπή, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ υπάρχουν και κατηγορίες που σχετίζονται με απειλές. Θυμίζουμε, ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούλιο με την σύλληψη, αρχικά, του 31χρονου διευθυντή της εν λόγω εταιρείας, ο οποίος προφυλακίστηκε έπειτα από λογιστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στα ταμεία της εταιρείας.

Από τον έλεγχο διαφάνηκε ότι «έκανε φτερά» ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, με την Αστυνομία να πιστεύει ότι ο 31χρονος διευθυντής εξαργύρωνε λευκές επιταγές που του παραχωρούσε η εταιρεία για σκοπούς πληρωμών στ’ όνομά του. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, οι επιταγές ήταν υπογεγραμμένες κανονικά από τον πρόεδρο της «Βασιλικής Γης», ο οποίος είναι πατέρας του κατηγορουμένου, αλλά ήταν λευκές, χωρίς ποσά και στοιχεία δικαιούχου της εκάστοτε πληρωμής.

Το ακριβές ποσό της υπεξαίρεσης ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ, το οποίο προκύπτει από φερόμενη οικειοποίηση περισσότερων από 80 επιταγών της εταιρείας. Η υπόθεση καταχωρίσθηκε στο δικαστήριο τον περασμένο Οκτώβριο. Μέχρι την πρώτη παρουσίαση ενώπιον του Κακουργιοδικείου, όλοι οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι με όρους.

Send this to a friend