Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Την εισαγωγή 6,5 κιλών κάνναβης στην Κύπρο, ανέκοψε στο αεροδρόμιο Λάρνακας η ΥΚΑΝ την Τετάρτη, ανακοίνωσε η Αστυνομία ενώ συνελήφθη 30χρονη η οποία αφίχθηκε από χώρα του εξωτερικού και στις αποσκευές της εντοπίστηκαν δύο  συσκευασίες με την συγκεκριμένη ποσότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου, η ΥΚΑΝ ανέκοψε νωρίς το απόγευμα σήμερα την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης στην Κύπρο σε συνεργασία με τελωνειακούς λειτουργούς, στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται, γύρω στις 3μ.μ. σήμερα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων και μέλη της ΥΚΑΝ, ανέκοψαν για έλεγχο, 30χρονη, η οποία μόλις είχε αφιχθεί στην Κύπρο, από χώρα του εξωτερικού. Κατά τον έλεγχο στις αποσκευές της 30χρονης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 6,5 κιλών περίπου, προστίθεται.

Η 30χρονη συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας) διερευνά την υπόθεση.

 

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, θα οδηγηθεί σήμερα ο άνδρας, ηλικίας 31 ετών, ο οποίος παραδόθηκε χθες βράδυ στην Αστυνομία, αφού καταζητείτο για διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας φόνου, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου στην Λάρνακα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «η φωτογραφία και τα στοιχεία του 31χρονου υπόπτου δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, χθες Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσε να οδηγήσουν στον εντοπισμό του. Προηγήθηκε η έκδοση εντάλματος σύλληψης του 31χρονου, ενώ χθες το απόγευμα, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνες στην οικία, στο όχημα στην πατρική του κατοικία και στο υποστατικό όπου εργάζεται».

Κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια, που παραλήφθηκαν για να αποσταλούν για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «γύρω στις 9.45 το βράδυ της Τετάρτης, ο 31χρονος ύποπτος, ο οποίος δεν είχε μέχρι τότε εντοπιστεί κατά τις έρευνες που έγιναν, παρουσιάστηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, όπου και συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης».

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, άγνωστο πρόσωπο έριξε πυροβολισμούς εναντίον τριών προσώπων, δύο αντρών ηλικίας 42 και 40 ετών, και ενός παιδιού, ηλικίας 6 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν σε αυτοκίνητο, με οδηγό τον 42χρονο, συνοδηγό τον 40χρονο και επιβάτη τον 6χρονο.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τόσο ο 42χρονος, όσο και το εξάχρονο παιδί. Αυτοί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ότι το παιδί έφερε διαμπερές τραύμα και κάταγμα στο δεξί πόδι και ο 42χρονος έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα και τραύματα στα πόδια.

Οι δύο τραυματισθέντες συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας τους να είναι εκτός κινδύνου.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

 

Με ρυθμούς… χελώνας γίνεται η απονομή της δικαιοσύνης στη Λάρνακα. Στο δικαστικό μέγαρο της πόλης λειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπόταν ξεκίνησε η νέα δικαστική χρονιά, μονάχα ένα ποινικό δικαστήριο, με δύο δημόσιους κατηγόρους, που χειρίζεται καθημερινά γύρω στις 80-90 υποθέσεις.

Σύμφωνα μ’ έγκυρους νομικούς κύκλους, οι υποθέσεις που έχουν προτεραιότητα για εκδίκαση αυτό το διάστημα είναι… του 2018 και του 2019, την ίδια ώρα που οι πλείστες των υποθέσεων των τελευταίων 2-3 χρόνων, δηλαδή από το 2020 έως και το 2022, παίρνουν αναβολή προκειμένου να διεκπεραιωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που πολύ μικρός αριθμός υποθέσεων τυγχάνουν χειρισμού από άλλο δικαστήριο. Το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, μ’ επακόλουθο να υπάρχουν διαμαρτυρίες και δυσφορία εκ μέρους των δικηγόρων, οι οποίοι βλέπουν τις υποθέσεις τους να μην διεκπεραιώνονται έγκαιρα.

Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να κλονίζεται και η εμπιστοσύνη του κοινού έναντι των δικαστηρίων, έχοντας πάντοτε κατά νου ότι «δικαιοσύνη που αργεί, παύει να είναι δικαιοσύνη».

Όπως εγκύρως πληροφορείται η εφημερίδα μας, μόνο το 2022 (μέχρι τον Δεκέμβριο) έχουν καταχωρισθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας πέραν των 22 χιλιάδων ποινικών υποθέσεων.

Λαμβάνοντας, ωστόσο, υπόψη τους υφιστάμενους ρυθμούς εκδίκασης, οι υποθέσεις αυτές, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, εκτιμάται ότι θα πάρουν σειρά για να διεκπεραιωθούν την επόμενη διετία ή τριετία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα καθυστέρησης στην εκδίκαση ποινικών υποθέσεων στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, είναι η ποινή φυλάκισης τρεισήμισι χρόνων που επιβλήθηκε χθες σε 35χρονο, από χωριό της επαρχίας Λάρνακας, ο οποίος τον Απρίλιο του 2019, δηλαδή πριν από τρεισήμισι χρόνια, κτύπησε και τραυμάτισε σοβαρά με σκεπάρνι ομοχώριό του (στο πίσω μέρος της κεφαλής του).

Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος μετά την επίθεση που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του παραπονούμενου, στέλνοντάς τον για μέρες στο νοσοκομείο για νοσηλεία, έπινε ατάραχος φραπέ στη βεράντα του σπιτιού του, έχοντας δίπλα του το σκεπάρνι που είχε αίματα στην χειρολαβή.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος με δική του παραδοχή σε κατηγορίες που αφορούν πράξεις οι οποίες σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου και κατοχής επιθετικού οργάνου.

Κατά την επιμέτρηση της ποινής, το δικαστήριο έλαβε υπόψη ακόμα μία ποινική υπόθεση που εκκρεμούσε εναντίον του 35χρονου, η οποία καταχωρίσθηκε το 2020 και αφορούσε παρόμοια αδικήματα.

Send this to a friend