Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μνημόνιο συνεργασίας Προγράμματος Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας “ΕΞΕΛΙΞΙΣ” με Δήμους
Μνημόνιο συνεργασίας Προγράμματος Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας “ΕΞΕΛΙΞΙΣ” με Δήμους

Μνημόνιο συνεργασίας Προγράμματος Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας “ΕΞΕΛΙΞΙΣ” με Δήμους

Με σκοπό την ενίσχυση της στήριξης προληπτικών δράσεων στην κοινότητα όσον αφορά στην προάσπιση της ψυχικής υγείας, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σήμερα Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Προγράμματος Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας «ΕΞΕΛΙΞΙΣ» με τους Δημάρχους των Δήμων Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Στροβόλου, Λακατάμιας, Παραλιμνίου, Ύψωνα και τον Δημαρχεύοντα του Δήμου Γεροσκήπου. Επίσης στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο Δήμος Πάφου.

Το Πρόγραμμα «ΕΞΕΛΙΞΙΣ» υποστηρίζει και  συμμετέχει σε Προληπτικές Δράσεις  στην Κοινότητα, όπως για ευάλωτες ομάδες νεανικού πληθυσμού, προγραμματισμένες δράσεις σε κατασκηνώσεις, καλοκαιρινά σχολεία και πολυσύχναστους από νεολαία χώρους, με στόχο την πρόληψη επιβλαβών συμπεριφορών για ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας. Συγκεκριμένα, λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας που στεγάζονται στα Δημαρχεία σε συνεργασία με λειτουργούς των Δήμων, εφαρμόζουν βιωματικά εργαστήρια, δράσεις πρόληψης και εκστρατείες διαφώτισης με στόχο την προαγωγή της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας. Οι παρεμβάσεις αυτές στοχεύουν στον γενικό πληθυσμό.

Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διασφάλιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας, υπογραμμίζοντας πως στο πλαίσιο του Μνημονίου, αναμένεται μεταξύ άλλων η συνδιοργάνωση κοινών επιστημονικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης σχετικά με προκλήσεις που απειλούν  σήμερα την Ψυχική Υγεία στην Κοινότητα, μέσω της ουσιαστικής υποστήριξης σε ανθρώπινο δυναμικό από μέρους του Υπουργείου Υγείας και της παροχής υλικοτεχνικής υποδομής από μέρους των Δήμων.

Ο κ. Χατζηπαντέλα πρόσθεσε επίσης πως η παροχή Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας παρέχεται και στο σχολικό σύστημα, απευθυνόμενο τόσο σε Δημόσια όσο και Ιδιωτικά σχολεία Μέσης και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης. Καταλήγοντας, ευχαρίστησε θερμά τους Δήμους για την αναγνώριση της χρησιμότητας της υλοποίησης του Προγράμματος.

Send this to a friend