Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η Δερύνεια μάς προσκαλεί στο δικό της χριστουγεννιάτικο χωριό
Η Δερύνεια μάς προσκαλεί στο δικό της χριστουγεννιάτικο χωριό

Η Δερύνεια μάς προσκαλεί στο δικό της χριστουγεννιάτικο χωριό

H μικρή πόλη της Δερύνειας – αρχικά γνωστή ως Γερύνεια – βρίσκεται στην επαρχία Αμμοχώστου κι έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν. Πιθανόν να είναι το σημείο όπου έφτασαν οι έποικοι στο νησί μετά τον Τρωϊκό Πόλεμο.

Βρίσκεται στην περιοχή των «Κοκκινοχωριών», που είναι γνωστά για το πλούσιο κόκκινο έδαφος τους, είναι η κύρια περιοχή παραγωγής φράουλας στο νησί και φημίζεται για τα ζουμερά και γλυκά φρούτα της.

Οι επισκέπτες στο Φεστιβάλ Φράουλας – το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια – μπορούν να απολαύσουν δωρεάν φρέσκες φράουλες και τα παράγωγα προϊόντα της, όπως ο χυμός, η μαρμελάδα, το λικέρ και τα παγωτά.

deryniavillage.jpg

deryniavillage2.jpg

Στα αξιοθέατα περιλαμβάνονται το Λαογραφικό Μουσείο, το Υπαίθριο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου. Υπάρχουν επίσης αρκετές αξιόλογες εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας του 15ου αιώνα, της βυζαντινής εκκλησίας της Παναγίας (με διατηρημένες εικόνες του 17ου αιώνα) και της μικρής μεσαιωνικής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

Ένα σημαντικό θρησκευτικό πανηγύρι προς τιμήν του Αγίου Μοδέστου πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 16 Δεκεμβρίου (εορτή του Αγίου Μοδέστου), προσφέροντας ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, τοπικά εδέσματα και ποτά και στο οποίο οι επισκέπτες, είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν.

Ο Δήμος Δερύνειας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχει εγκριθεί για επιχορήγηση από το Υφυπουργείο Τουρισμού για την δημιουργία και την λειτουργία «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» για την περίοδο, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 μέχρι Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα λειτουργεί καθημερινά και οι  ώρες λειτουργίας του θα είναι από τις 11:00πμ μέχρι τις 8:00μμ  Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα περιλάβει όλο τον Δήμο Δερύνειας και υπηρεσίες από όλη την επαρχία. Αρκετές εκδηλώσεις και δρώμενα θα γίνουν στην πλατεία της Παναγίας και των Λαογραφικών Μουσείων της Δερύνειας.

Στόχοι της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και προβολή της φυσικής, πολιτιστικής, οινογαστρονομικής κληρονομιάς και παράδοσης του τόπου και κατ’ επέκταση του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος μέσω της προσφοράς ποιοτικής ψυχαγωγίας στους ντόπιους και ξένους περιηγητές.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ.

Πηγή: CheckIn

Send this to a friend