Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Hermes Airports: Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου
Hermes Airports: Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Hermes Airports: Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, με τις θερμότερες ευχές και την πιο γιορτινή τους διάθεση, προσκαλούν τους επιβάτες και επισκέπτες να απολαύσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα καθώς η Hermes Airports σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Πολιτισμού και την Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας, γιορτάζουν και τα φετινά Χριστούγεννα με χειροποίητα στολίδια, εμπνευσμένα απ’ την κυπριακή παράδοση, που δίνουν στους επιβάτες μια πολυεπίπεδη εικόνα της κουλτούρας της χώρας μας.

Περισσότεροι από 25 τεχνίτες από την Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας κέντησαν λευκαρίτικα μοτίβα και δημιούργησαν στολίδια από σμιλί, καλαθοπλέκτες από τον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού στη Λάρνακα έφτιαξαν αστέρια, έμπειροι γλύπτες έφτιαξαν ειδώλια ζωγραφισμένα στο χέρι ενώ μοτίβα που χρησιμοποιούνταν σε καρπασίτικες στολές μετατράπηκαν σε εορταστικό διάκοσμο.

Επιπρόσθετα, δίπλα από κάθε δέντρο υπάρχει μια επιγραφή με ένα QR code όπου ο επισκέπτης μπορεί να σκανάρει με το κινητό του και να μεταφερθεί σε μια ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα για να μάθει περισσότερα για την τεχνική του λευκαρίτικου, του φυθκιώτικου, την Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας κλπ.

Επιπρόσθετα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκέμβρη, έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους επισκέπτες. Ανάμεσα σε άλλα, το κοινό, θα έχει την ευκαιρία να ακούσει κλιμάκιο της ορχήστρας Sistema που προσφέρει μουσική εκπαίδευση σε παιδιά μεταναστών, προσφύγων ή παιδιά με περιορισμένους πόρους, να απολαύσει τη χορωδία της Σχολής Κωφών ή να αγοράσει αντικείμενα από το Σοφία για τα Παιδιά ενισχύοντας τις προσπάθειες του ιδρύματος. Παράλληλα, Χριστουγεννιάτικοι ήχοι βιολιού και χορευτές, θα υποδέχονται από τις αρχές του Δεκέμβρη τους επιβάτες και τους επισκέπτες των αεροδρομίων.

Επίσης, στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν προγραμματιστεί διαδραστικά εργαστήρια για δημοτικά σχολεία της επαρχίας, οι μαθητές των οποίων θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αγαπημένα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, να κάνουν χειροτεχνίες και να απολαύσουν παιδική χριστουγεννιάτικη μουσική.

Σε μια συμβολική τελετή  ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Γιάννης Τουμαζής και η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου ανάψαν τα φώτα που συμπληρώνουν τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του αεροδρομίου Λάρνακας, δίνοντας μια ιδιαίτερη σημειολογία για μια φωτεινή και αισιόδοξη νέα χρονιά.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Τουμαζής ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια, τα αεροδρόμια είναι και χώροι προβολής και ανάδειξης του σύγχρονου πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε χώρας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτή τη συνεργασία του Υφυπουργείου Πολιτισμού με τα αεροδρόμια της χώρας μας καθώς έτσι προβάλλεται η ιστορία και ο πλούσιος πολιτισμό μας στους χιλιάδες επισκέπτες».

Η Ελένη Καλογήρου, Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, πρόσθεσε πως «Ως οργανισμός ανέκαθεν είχαμε στη φιλοσοφία μας την ανάδειξη της κυπριακής τέχνης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου με στόχο την προώθηση της έντονης πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας μας. Θέλοντας να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την Αίσθηση του Τόπου που θέλουμε να προβάλλουμε μέσω των αεροδρομίων μας, συνεργαστήκαμε για δεύτερη χρονιά με την Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας η οποία από την 1η Ιουλίου εντάχθηκε στο Υφυπουργείο Πολιτισμού για να δημιουργήσουμε κάποια ξεχωριστά Χριστουγεννιάτικα δέντρα με πολύ ιδιαίτερα στολίδια. Άλλωστε, στη Hermes Airports, οι μέρες ων γιορτών είναι πολύ ξεχωριστές καθώς, κάθε τέτοια περίοδο θέλουμε να προσφέρουμε μια ξεχωριστή, ταξιδιωτική εμπειρία».

Επιπλέον, τη φετινή χρονιά στηρίζουμε για ξανά το πρόγραμμα του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβούλιο Εθελοντισμού, «Υιοθετήστε μια Οικογένεια για τα Χριστούγεννα», έτσι ώστε καμιά οικογένεια ή παιδί να μην μείνουν χωρίς φαγητό ή παιχνίδια.

 

 

Send this to a friend