Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αντιλήφθηκε ή όχι την παρουσία 6χρονου στο διπλοκάμπινο ο δράστης στην Ορόκλινη;
Αντιλήφθηκε ή όχι την παρουσία 6χρονου στο διπλοκάμπινο ο δράστης στην Ορόκλινη;

Αντιλήφθηκε ή όχι την παρουσία 6χρονου στο διπλοκάμπινο ο δράστης στην Ορόκλινη;

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μήνυμα προς συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο είναι γνωστό στις αρχές ασφαλείας, εκτιμούν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας ότι ήταν η απόπειρα φόνου εναντίον 42χρονου στην Ορόκλινη, τα ξημερώματα της Κυριακής, κατά την οποία τραυματίστηκε κι εξάχρονο παιδάκι.

Στο όχημα του 42χρονου, ο οποίος φαίνεται πως δεν είχε ανοικτούς λογαριασμούς, είχε επιβιβαστεί ένας φίλος του μαζί με το εξάχρονο παιδί του, με σκοπό να πάνε μαζί κυνήγι.

Δεν έχει, όμως, ξεκαθαρίσει ακόμα κατά πόσο ο δράστης είχε αντιληφθεί την παρουσία του 6χρονου παιδιού στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου (πίσω από τη θέση του οδηγού), το οποίο τραυματίστηκε στο πόδι.

Ο πατέρας του εξάχρονου, που ήταν συνοδηγός, δεν έπαθε τίποτε. Από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα… Ο δράστης της απόπειρας φόνου είχε στήσει καρτέρι, γνωρίζοντας τις κινήσεις του 42χρονου.

Πιστεύεται ότι μετά τους πυροβολισμούς διέφυγε από την σκηνή με μοτοσικλέτα που οδηγούσε άλλο πρόσωπο, το οποίο τον ανέμενε.

Ο τραυματισμός ενός ανήλικου παιδιού σε μια εγκληματική ενέργεια, έστω κι αν υπάρχει το ενδεχόμενο αυτός να προκλήθηκε τυχαία, προκαλεί έντονο προβληματισμό στις αρχές ασφαλείας, που φοβούνται για αντίποινα και για νέο κύκλο εγκληματικών ενεργειών για σκοπούς αντεκδίκησης.

Από τους πυροβολισμούς ο 6χρονος τραυματίστηκε στο πόδι (έφερε διαμπερές τραύμα και κάταγμα) και χειρουργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ενώ σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε και ο 42χρονος οδηγός του διπλοκάμπινου αυτοκινήτου, ο οποίος δέχθηκε πυρά στην κοιλιακή χώρα.

Η κατάσταση της υγείας και των δύο δεν εμπνέει ανησυχία. Ο 42χρονος δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσει κατάθεση. Σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από το σημείο όπου διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου εντοπίστηκε στρατιωτικό τυφέκιο σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση. Το όπλο στάλθηκε για βαλλιστικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο σχετίζεται με το έγκλημα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου, στην περιοχή έχουν εντοπιστεί και κάποια άλλα τεκμήρια, τα οποία στάλθηκαν για διενέργεια εξετάσεων DNA.

Όπως ανέφερε, οι έρευνες για εξιχνίαση της υπόθεσης βρίσκονται στα πολύ αρχικά στάδια, ωστόσο, οι αρχές έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση και ψάχνουν στοιχεία, προκειμένου να καταστεί δυνατή η σύλληψη των δραστών.

«Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να εντοπίσουμε τους δράστες», πρόσθεσε. Ήδη η Αστυνομία ξεκίνησε τη λήψη καταθέσεων, ενώ αξιολογεί κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από τη γύρω περιοχή.

«Κτύπησαν» λάθος στόχο

————————————-  

Στις 6 περασμένου Ιουλίου άγνωστοι επιχείρησαν να σκοτώσουν 30χρονο Ρουμάνο, κάτοικο Ορόκλινης, τοποθετώντας βόμβα υψηλής ισχύος κάτω από το αυτοκίνητο της εργασίας του, τύπου βαν, το οποίο οδηγούσε.

Όπως και χθες, έτσι και τότε η απόπειρα φόνου είχε διαπραχθεί γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα. Ψάχνοντας για τα κίνητρα των δραστών, η Αστυνομία δεν μπόρεσε να συνδέσει τον 30χρονο, ο οποίος από την έκρηξη βόμβας ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά, με κάποια υπόθεση που αφορούσε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Δεν ήταν άτομο που απασχόλησε ποτέ την Αστυνομία, ούτε είχε διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο. Έπειτα, όμως, από την τελευταία απόπειρα φόνου εναντίον του 42χρονου, διαπιστώθηκε ότι το παραλίγο θύμα της χθεσινής απόπειρας φόνου διαμένει στην ίδια πολυκατοικία όπου διέμενε τον περασμένο Ιούλιο ο 30χρονος Ρουμάνος.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογες υπόνοιες στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας ότι στην περίπτωση του 30χρονου Ρουμάνου οι δράστες «κτύπησαν» λάθος στόχο…

 

Send this to a friend