Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ 20+1 παραμυθένια χριστουγεννιάτικα χωριά της Κύπρου
20+1 παραμυθένια χριστουγεννιάτικα χωριά της Κύπρου

20+1 παραμυθένια χριστουγεννιάτικα χωριά της Κύπρου

Μετράμε ήδη αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Κι αν ακόμα δεν έχεις πειστεί να μπεις σε χριστουγεννιάτικη διάθεση από τις στολισμένες βιτρίνες, τα φωτάκια που ήδη είναι αναμμένα τότε μια επίσκεψη σε ένα από τα χριστουγεννιάτικα χωριά της Κύπρου, θα σε πείσει για τα καλά. Τα χριστουγεννιάτικα χωριά «ντύνονται» γιορτινά και σε περιμένουν από αρχές Δεκεμβρίου για ένα ταξίδι στα Χριστούγεννα με τον πιο μαγευτικό τρόπο.

Κι επειδή από ό,τι φαίνεται, φέτος τα χριστουγεννιάτικα χωριά θα σε ξελογιάσουν, τόσο τα γλυκά που θα συναντήσεις, όσο και τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και στολίδια στις αγορές που στήνονται εκεί, μαζέψαμε τα 21 χριστουγεννιάτικα χωριά και σου τα παρουσιάζουμε.

Σημείωσέ τα!

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Δερύνεια
Ο Δήμος Δερύνειας «ντύνεται» στα γιορτινά του, μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικο χωριό και μας καλεί να απολαύσουμε τις δραστηριότητες, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τα έθιμα, τα παραδοσιακά προϊόντα κ.ά. μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 στην πλατεία εκκλησίας Παναγίας, από τις 11.00 μέχρι τις 20.00.
>> Μέχρι 15 Ιανουαρίου, Πλατεία εκκλησίας Παναγίας, επ. Αμμοχώστου, 11.00.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Αγρό
Το δημοφιλές χωριό ετοιμάζεται πυρετωδώς για να μας υποδεχτεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό του και απ’ ό,τι φαίνεται από το πλούσιο πρόγραμμά του, θα έχουμε σχεδόν δύο μήνες γεμάτους ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ψυχαγωγία. Το χωριό άνοιξε τις πόρτες του και μας υποδέχεται μέχρι 15 Ιανουαρίου, με τον στολισμό του δέντρου στην Πλατεία του Κάουρα και την φωταγώγησή του, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό απόγευμα. Στις μέρες που θα ακολουθήσουν θα μπορούμε να απολαύσουμε θεατρικές παραστάσεις, χορούς, χειροτεχνίες, τόμπολα, μουσικό πρόγραμμα και θα έχουμε αγαπημένες μασκότ στην παρέα μας.
>> Μέχρι 15 Ιανουαρίου, Πλατεία Κάουρα, Αγρός, επ. Λεμεσού.
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.

sabri-tuzcu-rYnQwRsNpE0-unsplash.jpg

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Καλαβασό
Το χριστουγεννιάτικο χωριό της Καλαβασού θα έχει κυπριακό χαρακτήρα, και έχει στόχο να προσφέρει στους επισκέπτες θέαμα, γεύσεις και εμπειρίες από την κυπριακή ύπαιθρο, φιλοξενία, φύση και πολιτισμό σε μία Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Στο χωριό θα υπάρχουν περίπτερα για φαγητό / ποτό και καλλιτεχνήματα προς πώληση (arts & crafts) τα οποία θα λειτουργούν καθημερινά. Καθημερινές 10:00-16:00 και Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 11:00-21:00).
>> Μέχρι 15 Ιανουαρίου, Κοινότητα Καλαβασού, επ. Λάρνακας.
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Καλοπαναγιώτη
Χριστουγεννιάτικη «χρυσόσκονη» μαγείας πασπαλίζει τον Καλοπαναγιώτη, από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2023.Πυρήνας του χριστουγεννιάτικου χωριό θα είναι φέτος η περιοχή της Μονής Λαμπαδιστή και η Παλιά Γειτονιά του χωριού. Μέσα σε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μικροί και μεγάλοι θα χαρούν τις διάφορες εκδηλώσεις, τη μουσική, τα έθιμα, τα βιωματικά εργαστήρια, τις επισκέψεις κτλ. και θα απολαύσουν τα τοπικά προϊόντα, τις κατασκευές τα ζεστά ροφήματα, το φαγητό και άλλα πολλά που θα πωλούνται στα διάφορα περίπτερα.
>> Μέχρι 15 Ιανουαρίου, Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας.
Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Κυπερούντα
Η Κυπερούντα, ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό της και, μάλιστα, το πρόγραμμα είναι πλούσιο, γεμάτο δραστηριότητες για όλους, μικρούς και μεγάλους. Θα υπάρχει ταχυδρομείο Άγιου Βασίλη, χριστουγεννιάτικος κινηματογράφος, μουσική παράσταση ενώ θα μπορούν τα παιδιά να κάνουν βόλτα με πόνυ. Στον χώρο επίσης θα υπάρχουν διάφορα εργαστήρια, κάθε μέρα καθ’ όλη τη διάρκεια του χωριού. Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
>> Μέχρι 15 Ιανουαρίου, Κυπερούντα, επ. Λεμεσού.
Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πόλη Χρυσοχούς
Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων στο χριστουγεννιάτικο Χωριό που θα λειτουργήσει στην Πλατεία της Πόλης Χρυσοχούς. Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα μας περιμένει μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου με πολλές δραστηριότητες και λιχουδιές. Τα σαββατοκύριακα και αργίες από τις 10:00 έως τις 21:00 και καθημερινές από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.
>> Μέχρι 15 Ιανουαρίου, Πλατεία της Πόλης Χρυσοχούς, επ. Πάφου.

honey-fangs-yRzx5NgtPew-unsplash.jpg

Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Φικάρδου
Το Φικάρδου φοράει τις κάπες του και μας κάνει μία αναδρομή στον χρόνο φτάνοντας στον Μεσαίωνα. Ένα παραμυθένιο σκηνικό με φωτάκια ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, με ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους και ξιφομάχους οι οποίοι οδηγούν το κοινό σε ένα ταξίδι. Σόου με φωτιές, βιωματικά εργαστήρια, όμορφα χειροτεχνήματα, και πολλές άλλες δραστηριότητες περιμένουν το κοινό που θα βρεθεί φέτος τις γιορτές στο Φικάρδου.
>> Μέχρι 15 Ιανουαρίου, Φικάρδου, επ. Λευκωσίας.
Περισσότερα ΕΔΩ.

Ipsonas Christmas Wonderland
Το Ipsonas Christmas Wonderland ετοιμάζεται να σας υποδεχθεί φέτος στις 2 – 3 – 4 και στις 10 – 11 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Δημαρχείου Ύψωνα. Περιμένουμε παλιούς, καινούργιους, μικρούς και μεγάλους φίλους για να διασκεδάσουμε και να μπούμε αισίως στο κλίμα των Χριστουγέννων. To πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις, παρουσιάσεις από διάφορες σχολές και ομάδες της Κύπρου, θεατρικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια και πολλά άλλα.
>> Παρασκευή 2-4 & Σάββατο 10-11 Δεκεμβρίου, Πλατεία Δημαρχείου Ύψωνα.
Περισσότερα ΕΔΩ.

Kyvides Christmas Mystery
Οι Πάνω Κυβίδες, ένα πανέμορφο χωριό της επαρχίας Λεμεσού, την Παρασκευή 2 μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, μας δίνει ραντεβού στο Κοινοτικό Πάρκο Κυβίδων με χριστουγεννιάτικη διάθεση. Εκεί, θα φωταγωγήσουμε το δέντρο, ο Άη Βασίλης θα δίνει δώρα στα παιδιά, θα στηθούν διάφορα περιπτεράκια με χειροτεχνίες και κατασκευές, θα υπάρχουν διάφορα είδη φαγητού, γλυκά, face painting, βιβλία, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, χορευτικά συγκροτήματα, φουσκωτά και άλλα πολλά που θα μας κάνουν να περάσουμε όμορφα με όλη την οικογένεια.
>> Παρασκευή 2, Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, Κοινοτικό Πάρκο Κυβίδων, επ. Λεμεσού.
Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ.

thibault-dochy-l0e5brulOXY-unsplash.jpg

Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Καλό χωριό Ορεινής
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλού Χωριού Ορεινής σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Γονέων και Νηπιαγωγείου ετοιμάζουν ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο χωριό. Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα πραγματοποιηθεί στις 3 & 4 Δεκεμβρίου στην πλατεία του χωριού, με παζαράκι, λιχουδιές, κρέπες, λουκουμάδες, ροφήματα, ενώ θα παρακολουθήσουμε χορούς, θα ακούσουμε τα κάλαντα, μουσική με την κρητική λύρα, φωταγώγηση και θέατρο σκιών. Φυσικά, το παρών του θα δώσει και ο Άη Βασίλης. Ώρα: 11.00-19.00.
>>Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, πλατεία του χωριού Καλού Χωριού Ορεινής, επ. Λευκωσίας, 11.00.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Απαισιά
Η όμορφη και γραφική Απαισιά ορθώνεται εδώ και αιώνες, στα νότια της οροσειράς του Τροόδους, στο μέσο των ποταμών Γαρύλλη και Λιμνάτη. Είναι ένα ημιορεινό χωριό της επαρχίας Λεμεσού, χτισμένο σε υψόμετρο 480 μέτρων. Εκεί λοιπόν αυτές τις γιορτές θα στηθεί κάτι μαγικό! Ένα υπέροχο γιορτινό χωριό! Πιο συγκεκριμένα το σαββατοκύριακο 3 & 4 Δεκεμβρίου στο Κοινοτικό Πάρκο Απεσιάς μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν όμορφες στιγμές, απολαμβάνοντας παιχνίδια, δραστηριότητες και γλυκά! Από φωταγώγηση δέντρου, δώρα από τον Άη Βασίλη μέχρι και παιχνίδια με “Το ξωτικό των Χριστουγέννων”. Στον χώρο θα υπάρχουν παιχνίδια, φουσκωτό, καφενείο, μπαράκι, γλυκοπωλείο, ταχυφαγείο, χειροποίητες κατασκευές, γλυκά και πολλά άλλα.
>> Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, Απαισιά, επ. Λεμεσού.
Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Ερήμη
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ερήμης σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και το Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Ερήμης ετοιμάζουν κάτι μαγικό για τα φετινά Χριστούγεννα, τα οποία μάλιστα είναι… προ των πυλών! Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Τιμίου Προδρόμου στην Ερήμη, στη Λεμεσό, θα στηθεί ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο χωριό από τις 11.00 – 19.00 με παιχνίδια, ταχυδακτυλουργό, χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, ξυλοπάδαρους, τρενάλι, χορούς, χορωδίες και όχι μόνο. Μάλιστα, θα βρούμε λιχουδιές, ζεστές κρέπες και ροφήματα, τραγανούς λουκουμάδες και παζαράκι.
>> Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, Πλατεία Τιμίου Προδρόμου, Ερήμη, επ. Λεμεσού, 11.00.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Αυτά τα Χριστούγεννα, η Μαρίνα Αγίας Νάπας μεταμορφώνεται σε ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό για έναν μήνα γεμάτο λαμπερές γιορτινές δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, από τις 4 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2022, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη μαγεία της εορταστικής περιόδου μέσα από εντυπωσιακούς στολισμούς και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Χειροτεχνίες, Christmas Market, παιχνίδια, χορός, μουσική, μασκότ, θέατρο, live links, τεχνητό χιόνι, και φυσικά ο Άγιος Βασίλης που θα χαρίζει δώρα, είναι μόνο μερικές από τις γιορτινές εκπλήξεις που έχουν προγραμματιστεί.
>> Κυριακή 4- 30 Δεκεμβρίου, Μαρίνα Αγίας Νάπας.
Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ.

bianca-ackermann-f6Chw35UGOQ-unsplash.jpg

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Επισκοπή
Στην Επισκοπή Λεμεσού θα στηθεί ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο χωριό από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου μέχρι την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Ελευθερίας. Πέραν από τη βόλτα μας στα καταστηματάκια, όσοι βρεθούν εκεί πρέπει να ξέρετε πως έχει ετοιμαστεί ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, μουσική, χορό, φυσικά τον Άγιο Βασίλη, face painting, χειροτεχνίες και σαν φινάλε μια μοναδική συναυλία με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.
>> Παρασκευή 9, Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, Πλατεία Ελευθερίας, Επισκοπή, επ. Λεμεσού.
Περισσότερα ΕΔΩ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό Αναλύοντα
Το χωριό Αναλυόντας, ένα μικρό χωριό που απέχει 20 περίπου χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα θα μας υποδεχτεί με τον πιο γιορτινό τρόπο. Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τις 14.00-20.30, με μπόλικο παιχνίδι, φαγητό, ποτό και κλήρωση με πλούσια δώρα. Εκεί θα υπάρχει ταχυδακτυλουργός, face painting, Θα φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές με την τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου, θα παρακολουθήσουμε θεατρική παράσταση και άλλα πολλά.
>> Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, Αναλύοντας, επ. Λευκωσίας, 14.00.
Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Κίτι
Μια εορταστική εκδήλωση θα διοργανωθεί και φέτος στο Κίτι, με σκοπό να σκοπό να μας βάλει όλους σε εορταστικό κλίμα. Συγκεκριμένα, ο Πολιτιστικός Όμιλος Αρχάγγελος Κιτίου θα πραγματοποιήσει στις 10-11 & 17-18 Δεκεμβρίου 2022 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, στην πλατεία του χωριού. Εκεί θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση δέντρου με την είσοδο του Άη Βασίλη, θέατρο, εργαστήρια, μπαλέτο, Christmas show, παιχνίδια και μουσική. Μάλιστα, θα προσφέρονται δωρεάν κάστανα και ζιβανία/κρασί με ξηρούς κάρπους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Άης Βασίλης θα βρίσκεται στην πλατεία και θα δίνει δώρα στα παιδιά.
>> Σάββατο 10- Κυριακή 11 & Σάββατο 17- Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, πλατεία χωριού, επ. Λευκωσίας.
Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Καλό Χωριό Λεμεσού
Το Καλό Χωριό Λεμεσού θα βάλει τα καλά του και θα μας υποδεχτεί σε ένα υπέροχο, γιορτινό κλίμα, εξ ου και προετοιμάζεται για το χριστουγεννιάτικο χωριό του. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Κοινότητας, από τις 12.00- 18.00 θα μας περιμένει μια εκδήλωση για όλη την οικογένεια. Στον χώρο θα πραγματοποιηθούν (δωρεάν) δραστηριότητες για τα παιδιά, με ζωντανή μουσική, μπόλικο χορό, ενώ από τέτοια μέρα δεν θα μπορούσε να μη δώσει το παρών του ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά του. Θα υπάρχουν περίπτερα προώθησης και πώλησης εδεσμάτων, λιχουδιών όπως λουκουμάδες, κρέπες, ποπ κόρν, ποτών, στολιδιών, λουλουδιών (και όχι μόνο)
>> Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, Κεντρική Πλατεία Χωριού, επ. Λεμεσού, 12.00.

Λεωφόρος Χριστουγέννων στην Ορμήδεια
Η «Λεωφόρος Χριστουγέννων» στην Ορμήδεια ανοίγει και πάλι τις πύλες της για τους μικρούς και μεγάλους της φίλους. Συγκεκριμένα, η «Λεωφόρος Χριστουγέννων» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, από τις 14.00-19.00. Στον χώρο θα λειτουργούν περίπτερα (Christmas markets) που θα μας κρατούν συντροφιά με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, χορούς και χορωδίες. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και παιχνίδια, αλλά και να γνωρίσουν τον Άγιο Βασίλη ο οποίος θα μοιράζει την αγάπη του και δώρα σε όλους.
>> Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, Ορμήδεια, επ. Λάρνακας.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Άλασσα
Η Άλασσα, ένα όμορφο χωριό της επαρχίας Λεμεσού, ανακοίνωσε πως θα μεταμορφωθεί σε έναν παραμυθένιο χώρο και θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους, καθώς ετοιμάζεται για ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο χωριό. Ωστόσο, αναμένονται περισσότερες πληροφορίες σύντομα.
>> Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022, Άλασσα, επ. Λεμεσού.

elena-mozhvilo-AfokznK70tA-unsplash.jpg

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Λουβαρά
Στο χριστουγεννιάτικο χωριό Λουβαρά της επαρχίας Λεμεσού. Οι παιδικές μνήμες θα ξυπνήσουν σε μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας εμπειρίες και χαμόγελα για όλη την οικογένεια. Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου από τις 11.00 μέχρι τις 21.00. Θα υπάρχει παιδική γωνιά, όπου τα παιδιά θα πάνε βόλτα με πόνι άλογο, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και γλυκά, τα ξωτικά θα δώσουν το παρών τους, με μπαλονοκατασκευές, παραμύθι και μπόλικο παιχνίδι. Τα παιδιά θα παραλάβουν δώρα από τον Άη Βασίλη, ενώ στον χώρο θα παρακολουθήσουμε μουσική παράσταση, θα ακούσουμε χορωδιακή μουσική, κονσέρτο βιολιού και μουσική που θα ανεβάσει τη διάθεση με DJ.
>> Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, Λουβαράς, επ. Λεμεσού, 11.00.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Ψεματισμένο
Το χωριό Ψεματισμένος της επαρχία Λάρνακας, προετοιμάζεται για το χριστουγεννιάτικο χωριό αγάπης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία του χωριού. Τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν χριστουγεννιάτικες χορωδίες, θεατρικό παραμύθι, γιορτινές χειροτεχνίες, αγγειοπλαστική και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Φυσικά, το χριστουγεννιάτικο χωριό δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά, στον χώρο θα συναντήσουμε παζαράκι, κρέπες, ζεστό κρασί, κάστα και νόστιμα σουβλάκα… ενώ οι εκπλήξεις που μας περιμένουν είναι πολλές! Ώρα: 16.00-21.00.
>> Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, κεντρική πλατεία χωριού Ψεματισμένου, επ. Λάρνακας, 16.00.

Πηγή: CheckIn

Send this to a friend