Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ψήφο εμπιστοσύνης στο ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο της Λάρνακας
Ψήφο εμπιστοσύνης στο ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο της Λάρνακας

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο της Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μ’ εκατοντάδες νέες πολυτελείς κλίνες αναβαθμίζεται το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο της Λάρνακας, η οποία, έστω και κάπως αργά, μετατρέπεται σ’ έναν εξαιρετικά ελκυστικό τουριστικό κι επενδυτικό προορισμό.

Οι νέες ξενοδοχειακές μονάδες, σε συνδυασμό με τ’ αναπτυξιακά κι εμπλουτιστικά έργα που είναι σ’ εξέλιξη ή που προγραμματίζονται μελλοντικά, δημιουργούν ευοίωνες προοπτικές για περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας.

Σε άρθρο της στην διμηνιαία τοπική εφημερίδα L.A Voice, η λειτουργός της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας Νανά Ασμένη Παύλου αναφέρεται λεπτομερώς στις τελευταίες σημαντικές προσθήκες από πλευράς επίτευξης ποικιλομορφίας στο ξενοδοχειακό προϊόν της Λάρνακας.

Η πιο σημαντική προσθήκη στον τομέα είναι αναμφισβήτητα η πολυτελέστατη μονάδα (τύπου θερέτρου) Radisson Beach Resort Larnaca. Το κατάλυμα λειτούργησε τον Οκτώβριο και βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή Ορόκλινης, στο χώρο όπου ήταν παλαιότερα το πρώην ξενοδοχείο «Princess».

Διαθέτει 202 δωμάτια και σουίτες, τρία εστιατόρια και lounge bar, αίθουσες συνεδρίων κι εκδηλώσεων, spa & wellness centre και γενικά όλες τις διευκολύνσεις και υπηρεσίες ενός πεντάστερου ξενοδοχείου.

Την τουριστική περιοχή της Ορόκλινης επέλεξε για να λειτουργήσει την πρώτη του μονάδα στην Κύπρο και ο γαλλικός ξενοδοχειακός κολοσσός Accor Group με το γνωστό brand Mercure και ήδη έχει προχωρήσει σε σχετική συμφωνία με την εταιρεία Solaar Hospitality.

Η νέα μονάδα φέρει την ονομασία Mercure Beach Resort Larnaca (είναι το πρώην ξενοδοχείο Michaels) και θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2023. Το παραλιακό ξενοδοχείο διαθέτει 60 δωμάτια, σουίτες, τρεις επαύλεις, εστιατόριο, υπαίθριο μπαρ στην οροφή και spa.

Στο κέντρο της Λάρνακας

———————————— 

Όπως σημειώνει η λειτουργός της τοπικής εταιρείας τουρισμού, την παλιά αίγλη της ιστορικής ομώνυμης πλατείας στο κέντρο της Λάρνακας στοχεύει να επαναφέρει το νέο ξενοδοχείο Pallas Hotel, που αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα.

Η λειτουργία του εν λόγω ξενοδοχείου καθυστέρησε λόγω της πανδημίας. Αποτελείται από 43 πολυτελή δωμάτια εκ των οποίων τα έξι είναι σουίτες. Θα διαθέτει, επίσης, εστιατόριο, πισίνα, γυμναστήριο και roof garden με sky bar.

Παράλληλα, συνεχίζει να εμπλουτίζει τον ξενοδοχειακό χάρτη της Λάρνακας με τέσσερα νέα ξενοδοχεία και ο όμιλος εταιρειών Quality μαζί με τους συνεργάτες του. Σύμφωνα με την κ.Παύλου, δύο εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία στην Πύλα θα αναβαθμιστούν πλήρως και θα λειτουργήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι ως αδειούχα διαμερίσματα Α’ κατηγορίας.

Πρόκειται για το πρώην Stavros Hotel, που θα φέρει το brand της Best Western και το πρώην Aris Hotel, με 33 και 19 οργανωμένα διαμερίσματα αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, ο υπό αναφορά όμιλος θα δημιουργήσει στην Κύπρο το πρώτο ρομποτικό ξενοδοχείο με την σφραγίδα της αλυσίδας Holiday Inn Express. Το πρωτοποριακό αυτό city hotel των 53 δωματίων, του οποίου οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν άμεσα, θα βρίσκεται στη λεωφόρο Μακαρίου, στη Λάρνακα.

Νέα μονάδα στην Ορόκλινη

————————————–

Εντός του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει και η ανέγερση νέας πολυτελούς μονάδας στην Ορόκλινη, σ’ έκταση 15.000 τ.μ., δίπλα από το κέντρο «Χρυσό Ψάρι».  Σύμφωνα με την Quality Group, το ξενοδοχείο θα φέρει το όνομα μεγάλης αλυσίδας του εξωτερικού και θα διαθέτει γύρω στα 200 δωμάτια.

Τον επόμενο χρόνο πιστεύεται ότι θα ξεκινήσουν και οι τέσσερις ξενοδοχειακές επενδύσεις της εταιρείας NCH Capital Inc., σε συνεργασία με στρατηγικούς της εταίρους. Οι τρεις αναπτύξεις θα είναι στην Πύλα και θα περιλαμβάνουν το Troy Resort & Spa, δυναμικότητας 280 διαμερισμάτων τύπου condo, το Beau Rivage Hotel & Residences, δυναμικότητας 111 δωματίων και 66 διαμερισμάτων και το Floating Scapes, που θα διαθέτει 220 δωμάτια, 88 διαμερίσματα και 10 επαύλεις.

Τα δύο τελευταία θα ανεγερθούν στην παραλιακή περιοχή της Πύλας, ενώ σ’ εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις για συνεργασία με διεθνή brands. Επιπρόσθετα, η εταιρεία προχωρεί άμεσα και με την ανέγερση ξενοδοχείου boutique 60 δωματίων στην περιοχή Αγίου Λαζάρου, στο κέντρο της Λάρνακας, με την ονομασία St. Lazarus Hotel.

Στη Δρομολαξιά

———————–

Εξάλλου, το πρώτο ξενοδοχείο εντός των ορίων του αναμένεται να αποκτήσει ο Δήμος Δρομολαξιάς-Μενεού. Πρόκειται για το Parayialia Hotel, δυναμικότητας 196 δωματίων, που θα βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του Μενεού. Η ανάπτυξη βρίσκεται στο στάδιο των αδειοδοτήσεων και οι εργασίες δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν το 2023.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με βάση στοιχεία της ΕΤΑΠ εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας εκκρεμεί η αδειοδότηση πέραν των 1000 κλινών, ενώ από τις συνολικά 33 νέες αιτήσεις, οι 13 αφορούν διατηρητέες οικοδομές.

Το γεγονός αυτό συνάδει πλήρως με την επιδίωξη της εταιρείας τουρισμού, για αξιοποίηση των διατηρητέων κτηρίων ως μέτρο διάσωσης της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και της προσφοράς εναλλακτικών επιλογών διαμονής που αναζητά ο ξένος τουρίστας.

 

 

Send this to a friend