Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ψήφο εμπιστοσύνης από επενδυτές στην τουριστική βιομηχανία της Λάρνακας
Ψήφο εμπιστοσύνης από επενδυτές στην τουριστική βιομηχανία της Λάρνακας

Ψήφο εμπιστοσύνης από επενδυτές στην τουριστική βιομηχανία της Λάρνακας

Αυξάνεται και αναβαθμίζεται το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο της Λάρνακας, που σε συνάρτηση με τα αναπτυξιακά και εμπλουτιστικά έργα δημιουργούν πολύ ενθαρρυντικές προοπτικές, για την επιδιωκόμενη ποιοτική αναβάθμιση του προορισμού μας.

Οι υπό ανέγερση αλλά και προγραμματιζόμενες αναπτύξεις καταδεικνύουν ότι η Λάρνακα αποτελεί ένα πολύ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό στους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Η πιο πρόσφατη αλλά και σημαντική προσθήκη από πλευράς επίτευξης ποικιλομορφίας στο ξενοδοχειακό προϊόν της Λάρνακας – αφού πρόκειται για μονάδα τύπου θερέτρου – είναι το Radisson Beach Resort Larnaca. Το πολυτελές κατάλυμα λειτούργησε τον Οκτώβριο του 2022 και βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή Βορόκληνης. Διαθέτει 202 δωμάτια και σουίτες, τρία εστιατόρια και lounge bar, αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, spa & wellness centre κι γενικά όλες τις διευκολύνσεις και υπηρεσίες πεντάστερου ξενοδοχείου.

Την περιοχή μας επέλεξε για να λειτουργήσει την πρώτη του μονάδα στην Κύπρο ο γαλλικός ξενοδοχειακός κολοσσός Accor Group με το γνωστό brand Mercure και έχει προβεί πολύ πρόσφατα σε σχετική συμφωνία με την Solaar Hospitality. Η νέα μονάδα φέρει την ονομασία Mercure Beach Resort Larnaca και θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2023 στη Βορόκληνη. Το πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο διαθέτει 60 δωμάτια, σουίτες και τρεις επαύλεις, εστιατόριο, υπαίθριο μπαρ στην οροφή και spa.

Την παλιά αίγλη της ιστορικής ομώνυμης πλατείας στο κέντρο της πόλης επιδιώκει να επαναφέρει το νέο ξενοδοχείο Pallas Hotel, που αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα. Το ξενοδοχείο αποτελείται από 43 πολυτελή δωμάτια εκ των οποίων 6 σουίτες με έξυπνη τεχνολογία. Στον χώρο θα λειτουργεί επίσης εστιατόριο, πισίνα, γυμναστήριο και roof garden με sky bar.

Ακάθεκτος συνεχίζει να εμπλουτίζει τον ξενοδοχειακό χάρτη της Λάρνακας με τέσσερα νέα ξενοδοχεία ο όμιλος εταιρειών Quality μαζί με τους συνεργάτες του. Συγκεκριμένα, δύο εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία στην Πύλα θα αναβαθμιστούν πλήρως και θα λειτουργήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι ως αδειούχα διαμερίσματα Α’ κατηγορίας.

Πρόκειται για το πρώην Stavros Hotel που θα φέρει το brand της Best Western και το πρώην Aris Hotel, με 33 και 19 οργανωμένα διαμερίσματα αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, ο υπό αναφορά όμιλος θα δημιουργήσει στην Κύπρο το πρώτο ρομποτικό ξενοδοχείο και μάλιστα με τη σφραγίδα της αλυσίδας Holiday Inn Express. Το πρωτοποριακό αυτό city hotel 53 δωματίων του οποίου οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, θα βρίσκεται στη λεωφόρο Μακαρίου.

Περί τα μέσα του 2023 αναμένεται να αρχίσει και η ανέγερση υπερπολυτελούς μονάδας στη Βορόκληνη σε γη 15.000 τ.μ. δίπλα από το «Χρυσό Ψάρι».  Σύμφωνα με την Quality Group, το ξενοδοχείο θα φέρει το όνομα μεγάλης αλυσίδας του εξωτερικού και θα διαθέτει γύρω στα 200 δωμάτια.

Εντός του ερχόμενου έτους εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν και οι τέσσερις ξενοδοχειακές επενδύσεις της NCH Capital Inc., σε συνεργασία με στρατηγικούς της εταίρους.

Οι τρεις αναπτύξεις βρίσκονται στην Πύλα και περιλαμβάνουν το Troy Resort & Spa 280 διαμερισμάτων τύπου condo σε απόσταση 2,5 χλμ από την πλαζ του ΚΟΤ, το 4* Beau Rivage Hotel & Residences 111 δωματίων και 66 διαμερισμάτων, και το 5* Floating Scapes 220 δωματίων, 88 διαμερισμάτων και 10 επαύλεων. Τα δύο τελευταία βρίσκονται στην τουριστική περιοχή του παραλιακού μετώπου Πύλας και γίνονται διαβουλεύσεις για συνεργασία με διεθνή brands.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία προχωρεί άμεσα και με την ανέγερση ξενοδοχείου boutique 60 δωματίων στην περιοχή Αγ. Λαζάρου με την ονομασία St. Lazarus Hotel.

Το πρώτο ξενοδοχείο εντός των ορίων του αναμένεται να αποκτήσει ο Δήμος Δρομολαξιάς-Μενεού. Πρόκειται για το 4* Parayialia Hotel δυναμικότητας 196 δωματίων και θα βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του Μενεού. Η ανάπτυξη βρίσκεται στο στάδιο των αδειοδοτήσεων και οι εργασίες δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν το 2023.

Σημειώνεται ότι στα όρια του Δήμου Λάρνακας εκκρεμεί η αδειοδότηση πέραν των 1000 κλινών ενώ σημαντικό είναι ν’ αναφερθεί ότι από τις 33 νέες αιτήσεις οι 13 αφορούν διατηρητέες οικοδομές. Αυτό συνάδει πλήρως με τον στόχο της ΕΤΑΠ Λάρνακας για αξιοποίηση των διατηρητέων κτιρίων ως μέτρο διάσωσης της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της πρόσδοσης χαρακτήρα στην πόλη αλλά και της προσφοράς εναλλακτικών επιλογών διαμονής που αναζητά ο σύγχρονος τουρίστας.

Send this to a friend