Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας αναμένεται να κατηγορηθούν σήμερα δύο πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν ως ύποπτα για υπόθεση βίας στα γήπεδα, στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Άρη  – Πάφου, που διεξήχθη τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, «τα δύο άτομα ηλικίας 23 και 24 ετών,  συνελήφθησαν την Τρίτη στη Λάρνακα στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά βία στα γήπεδα που σημειώθηκε στον ποδοσφαιρικό αγώνα Άρης – Πάφος, που διεξήχθη στις 28 Νοεμβρίου, στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος»

Πρόσθεσε ότι «η σύλληψη των δύο νεαρών έγινε ύστερα από αξιολόγηση του κλειστού συστήματος παρακολούθησης του Σταδίου. Οι δύο ύποπτοι παραδέχθηκαν τη διάπραξη των αδικημάτων δηλαδή παράνομη κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών (δηλαδή φωτοβολίδες) και κατοχή επικίνδυνη αντικειμένου και κατηγορήθηκαν γραπτώς».

Τα δύο πρόσωπα οδηγήθηκαν χθες Τετάρτη 30 Νοεμβρίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας όπου έγινε καταχώρηση της υπόθεσης.

Το Δικαστήριο όρισε τη 2α Δεκεμβρίου ως ημερομηνία κατά την οποία τα δύο άτομα θα κατηγορηθούν για τα αδικήματα που διέπραξαν, ενώ ενώπιον του Δικαστηρίου υπάρχει και αίτημα της Αστυνομίας για αποκλεισμό εισόδου τους σε όλα τα γήπεδα και τις αθλητικές διοργανώσεις.

 

Αυξάνονται, όπως όλα δείχνουν, οι πληθυσμοί του επικίνδυνου είδους κουνουπιού Aedes aegypti, γεγονός που αναγκάζει τις υγειονομικές υπηρεσίες να λάβουν πιο δραστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Από την στιγμή που δεν έχει καταπολεμηθεί ακόμα αποτελεσματικά το υπό αναφορά είδος κουνουπιού, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν αρκούνται μόνο στην προνυμφοκτονία, αλλά προχωρούν και στην εφαρμογή της ακμαιοκτονίας κουνουπιών σε δημόσιους χώρους, με στόχο την εξόντωση του τέλειου (ολοκληρωμένου) εντόμου, με την ελπίδα αυτή τη φορά να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Δήμος Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει το κοινό ότι συνεχίζονται οι ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών και ιδιαίτερα του επικίνδυνου είδους Aedes aegypti, τα οποία είναι ικανά, υπό κάποιες προϋποθέσεις, να μεταδώσουν ασθένειες στον άνθρωπο, όπως τον ιό του κίτρινου πυρετού, τον ιό του δάγκειου πυρετού, τον ιό ζίκα και τον ιό Chikungunya.

Συνεργεία αποτελούμενα από προσωπικό των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Λάρνακας συνεχίζουν την εκστρατεία καταπολέμησης του Aedes aegypti μ’ ενημέρωση του κοινού από πόρτα σε πόρτα, την προνυμφοκτονία με ψεκασμούς καθώς και το άδειασμα των δοχείων με στάσιμα νερά.

Η εκστρατεία ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες σε συγκεκριμένες περιοχές της ευρύτερης Λάρνακας. Ωστόσο, στα πλαίσια της ίδιας εκστρατείας κρίθηκε αναγκαίο να διενεργηθεί και ακμαιοκτονία για την καταπολέμηση του εν λόγω είδους κουνουπιού με τη χρήση εγκεκριμένου χημικού σκευάσματος σε δημόσιους χώρους, όπως σε πάρκα, σε φράκτες, κ.α. καθώς και σε ιδιωτικούς χώρους, όπως σε αυλές σπιτιών κι επιχειρήσεων.

Οι ψεκασμοί στα πάρκα θα γίνονται από μηχανοκίνητο συνεργείο της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας. Ως εκ τούτου, στα πάρκα θα απαγορεύεται η είσοδος για το κοινό για 24 ώρες μετά τον ψεκασμό και για τον σκοπό αυτό θα τοποθετείται σήμανση στις εισόδους.

Για τους ψεκασμούς σε ιδιωτικούς χώρους, δηλαδή σε κήπους σπιτιών, χλοοτάπητες κ.α., θα απαιτείται η γραπτή συγκατάθεση του ιδιοκτήτη ή του κατόχου της οικίας και του υποστατικού, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται αναλυτικά και τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λάβει.

Η εφαρμογή της ακμαιοκτονίας κουνουπιών στο Δήμο Λάρνακας ξεκίνησε από την Πέμπτη (1/12) και ήδη έχουν οριοθετηθεί όλες οι περιοχές όπου εντοπίστηκαν τέτοιου είδους κουνούπια και στοχευμένα ξεκίνησαν οι κατάλληλοι ψεκασμοί, με απώτερο στόχο να μειωθούν οι πληθυσμοί μέχρι την ερχόμενη άνοιξη που είναι η εποχή της αναπαραγωγής.

Θυμίζουμε, ότι αρχές του περασμένου Νοεμβρίου είχαν χρωματιστεί «κόκκινες περιοχές» η Δρομολαξιά – Μενεού, το Κίτι, ο συνοικισμός Τσιακκιλερού και ο Άγιος Λάζαρος.

Ο δήμος παρακαλεί τους δημότες να συνεργαστούν απόλυτα με τις αρμόδιες υπηρεσίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και για προστασία της δημόσιας υγείας. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, το κοινό μπορεί να αποτείνεται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας, στο τηλέφωνο 24816530.

 

Πρόσφατα η Αγέλη του 23ου Συστήματος Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων Λάρνακας, πραγματοποίησε κοινή συγκέντρωση με την 66η Αγέλη Αραδίππου, μέσα στα πλαίσια του μονοπατιού της Φιλίας και των απαιτήσεων του.

Έχοντας μία άψογη συνεργασία και στην περσινή καλοκαιρινή κατασκήνωση, η χαρά για αυτή την επίσκεψη ήταν απέραντη, καθώς τα λυκόπουλα και των δύο αγελών είχαν την ευκαιρία να ξανά συναντηθούν και να αναπτύξουν περαιτέρω τις φιλίες που δημιούργησαν το περσινό καλοκαίρι.

Στα πλαίσια της συγκέντρωσης μας τα λυκόπουλα είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις δικές τους βαρκούλες με τις σημαίες των δύο Συστημάτων και διασκέδασαν με τα διάφορα παιχνίδια και στίβους μάχης που δημιουργήσαμε από κοινού οι Βαθμοφόροι των δύο Αγελών.

 

 

Send this to a friend