Home ΛΑΡΝΑΚΑ Την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου ζητά ο Δήμος Λευκάρων
Την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου ζητά ο Δήμος Λευκάρων

Την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου ζητά ο Δήμος Λευκάρων

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός του περιφερειακού δρόμου Λευκάρων, που θα διοχετεύει την κυκλοφοριακή κίνηση περιφερειακά του ορεινού θερέτρου με κατάληξη τους υφιστάμενους χώρους στάθμευσης, αποσυμφορίζοντας με τον τρόπο αυτό το κέντρο της κωμόπολης.

Ο δρόμος συμπεριλαμβάνεται στη Β΄ φάση του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Λευκάρων, στα πλαίσια της οποίας θα γίνουν περαιτέρω πεζοδρομοποιήσεις και τοπιοτεχνίσεις.

Ο δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι ο σχεδιασμός του περιφερειακού δρόμου ολοκληρώνεται με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα δρόμο που ήταν σ’ εκκρεμότητα εδώ και περίπου μια δεκαετία, ο οποίος με την υλοποίησή του θα δώσει οριστική λύση στα κυκλοφοριακά προβλήματα που παρατηρούνται στο κέντρο των Λευκάρων, ιδιαίτερα κατά τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες, όταν παρατηρείται αυξημένη επισκεψιμότητα ντόπιων και ξένων περιηγητών.

«Με την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου, όλη η τροχαία κίνηση θα μεταφέρεται περιφερειακά των Λευκάρων προς τους χώρους στάθμευσης που έχουν δημιουργηθεί για εξυπηρέτηση των επισκεπτών, χωρίς να χρειάζεται η διακίνηση των οχημάτων από το κέντρο.

Το έργο θα είναι πολεοδομικό κι ευελπιστούμε ότι εντός του νέου χρόνου θα έχει ωριμάσει, ώστε να προκηρυχθούν οι προσφορές για τα κατασκευαστικά έργα και η υλοποίησή του να προχωρήσει το συντομότερο», συμπλήρωσε ο κ.Σοφοκλέους.

Στο μεταξύ, στο Δήμο Λευκάρων βρίσκονται σ’ εξέλιξη εργασίες για τη δημιουργία ενός νέου χώρου στάθμευσης κοντά στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Το καινούργιο πάρκινγκ θα έχει χωρητικότητα περίπου 50 οχημάτων. Όπως είπε ο δήμαρχος, η πρώτη φάση του έργου έχει ολοκληρωθεί και περιλάμβανε την ορθή διαχείριση των όμβριων υδάτων της περιοχής.

«Με τη δημιουργία του νέου χώρου στάθμευσης, θα εξυπηρετούνται και οι καθηγητές που διδάσκουν στο Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων, ενώ θα διευκολυνθεί και η πρόσβαση ασθενοφόρου στο σχολείο», πρόσθεσε. Το πάρκινγκ υπολογίζεται να τελειώσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Τα έξοδα έχουν αναληφθεί από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας.

Το ξενοδοχείο

——————–

Σε μια άλλη εξέλιξη, όσον αφορά τα έργα ανακαίνισης του ξενοδοχείου «Αγορά», στο κέντρο των Λευκάρων, ο κ.Σοφοκλέους είπε ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο και στόχος είναι η ανακαινισμένη ξενοδοχειακή μονάδα ν’ ανοίξει τις πύλες της κατά την εορταστική περίοδο. Εάν δεν γίνει αυτό κατορθωτό, τότε θα λειτουργήσει αρχές του 2023. Η ανακαίνιση του «Αγορά» γίνεται από ξένο επενδυτή.

 

Send this to a friend