Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μισθοδοτική Αναβάθμιση Υπαξιωματικών Τριετούς Φοίτησης στις Στρατιωτικές Σχολές
Μισθοδοτική Αναβάθμιση  Υπαξιωματικών Τριετούς Φοίτησης στις Στρατιωτικές Σχολές

Μισθοδοτική Αναβάθμιση Υπαξιωματικών Τριετούς Φοίτησης στις Στρατιωτικές Σχολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΡΦΑΝΙΔΗ

Μετά από εισήγηση μου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας συζητήθηκε η αυτεπάγγελτη πρόταση αναφορικά με τους Μόνιμους Υπαξιωματικούς Τριετούς Φοίτησης που είναι Απόφοιτοι Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών. Τονίσαμε την ανάγκη άρσης της ανισότητας που παρατηρείται σε βάρος των εν λόγω Υπαξιωματικών και αναβάθμισης της μισθοδοτικής κλίμακας εισδοχής τους στην Εθνική Φρουρά, ώστε αυτή να συνάδει με το αναβαθμισμένο επίπεδο σπουδών τους και να εναρμονιστεί με το αντίστοιχο καθεστώς άλλων τμημάτων της δημόσιας υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τα αρμόδια Υπουργεία αντίκρισαν θετικά το όλο ζήτημα και τα ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων   κ. Μαρίνο Σιζόπουλο καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής για την στήριξη της πρότασης μου.

Κατά την συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτέμβριου 2022 δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την συμπερίληψη του ανάλογου κονδυλίου στον  Προϋπολογισμό του 2023 κάτι που έγινε και το αίτημα των Απόφοιτων Υπαξιωματικών Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Τριετούς Φοίτησης να τοποθετούνται στις κλίμακες Α5 (2η βαθμίδα) και Α6 (ii) πάνω σε προσωπική βάση.

Send this to a friend