Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ 6 δημαρχοι και 5 κοινοτάρχες συντάσσονται με τον Μητροπολίτη Βασίλειο
6 δημαρχοι και 5 κοινοτάρχες συντάσσονται με τον Μητροπολίτη Βασίλειο

6 δημαρχοι και 5 κοινοτάρχες συντάσσονται με τον Μητροπολίτη Βασίλειο

Στην Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου συναντήθηκαν όλοι οι τοπικοί άρχοντες της επαρχίας Αμμοχώστου για να εκφράσουν τη στήριξη τους στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Βασίλειου για τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Η επαρχία Αμμοχώστου σύσσωμη στηρίζει τον Μητροπολίτη Βασίλειο αναγνωρίζοντας την αγάπη,  την ποιμαντική και πνευματική στήριξη, καθώς και το έργο του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειου για τον λαό και την επαρχία της Αμμοχώστου. Στοιχεία που τον καθιστούν μοναδικό, τόσο σε εκείνους που τον βιώνουν και πορεύονται μαζί του σε κοινούς αγώνες όσο και στο μεγάλο πλήθος εκείνων που μαθαίνουν για τον εξαίρετο ιεράρχη, που συμβάλλει στα εκκλησιαστικά, κοινωνικά, εθνικά, πανορθόδοξα και διαχριστιανικά πράγματα.

Για δεκαπέντε χρόνια, από το 2007 οπότε και ανασυστάθηκε η Μητρόπολη και ενθρονίστηκε ο Πανιερώτατος στην προσωρινή έδρα του στο Παραλίμνι, ο Μητροπολίτης Βασίλειος βρίσκεται πραγματικά δίπλα στους Αμμοχωστιανούς. Σηκώνει με ταπείνωση το βάρος της πνευματικής συνέχειας και διατήρησης της ελληνορθόδοξης ταυτότητας μίας κοινότητας ανθρώπων με παρουσία δύο χιλιάδων χρόνων. Ηγείται ως πνευματικός φάρος με κάθε τρόπο, ώστε να παραμείνουν οι κοινότητες των Αμμοχωστιανών ζωντανές και να διατηρήσουν την παράδοση, τις μνήμες, τις ρίζες και τους ναούς τους, που λειτουργούν στην ελεύθερη επαρχία μας και που επαναλειτουργούν, έστω και με περιορισμούς, στην κατεχόμενη μητροπολιτική περιφέρειά.

Ως πνευματικός πατέρας συνδυάζει την αρχοντική αγάπη με το φιλότιμο, την αριστοκρατικότητα με την απλότητα, το ολιγόλογο με την ειλικρίνεια, το ενδιαφέρον του για όλους με τον σεβασμό της ελευθερίας του καθενός. Είναι ένας πνευματικός πατέρας με σοβαρότητα γνώμης και με πληθωρική αγάπη.

Ο Πανιερώτατος, πάντοτε σταθερός συνοδοιπόρος στο έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμβάλλει με τις προσπάθειες και το έργο του στη διαμόρφωση και διατήρηση αγαστών σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που περατώνονται μέσω δράσεων που αποσκοπούν στο μέγιστο όφελος όλων των Δημοτών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι:

  • Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου
  • Δήμαρχος Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου
  • Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης
  • Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέτος
  • Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης
  • Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας
  • Κοινοτάρχης Αυγόρου Παναγής Μιχαηλάς
  • Κοινοτάρχης Άχνας Νίκος Βάσιλας
  • Κοινοτάρχης Φρενάρους Μιχάλης Χατζηγιώρκας
  • Κοινοτάρχης Αχερίτου Μιχάλης Καούνας
  • Κοινοτάρχης Λιοπετρίου Τάσος Μανώλη

Καθώς και πλήθος δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Ο Μητροπολίτης Βασίλειος ευχαρίστησε όλους τους τοπικούς άρχοντες από καρδιάς και ευχήθηκε «Να μυρίσει Αμμόχωστος» σύντομα και στην ελεύθερη αλλά και κατεχόμενη επικράτεια της Αμμοχώστου.

 

Send this to a friend