Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κωνσταντίνος Καραπίττας: Ο χορευτής από τη Λάρνακα που δουλεύει στη μαγική Disneyland στο Παρίσι
Κωνσταντίνος Καραπίττας: Ο χορευτής από τη Λάρνακα που δουλεύει στη μαγική Disneyland στο Παρίσι

Κωνσταντίνος Καραπίττας: Ο χορευτής από τη Λάρνακα που δουλεύει στη μαγική Disneyland στο Παρίσι

Ο συμπολίτης μας, Κωνσταντίνος Καραπίττας, γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στο χορό. Η μητέρα του, γνωστή χορογράφος και ιδιοκτήτρια της Σχολής Χορού Mambo, του έδωσε τις καλύτερες βάσεις για να χτίσει πάνω τους την καριέρα που έχει σήμερα.

Ο Κωνσταντίνος χορεύει από τα 4 του χρόνια. Ακολούθησαν πολλές εμπειρίες και δραστηριότητες με παγκύπριους διαγωνισμούς και διαγωνισμούς στο εξωτερικό, τηλεοπτικές συμμετοχές και εμφανίσεις, μεγάλες τιμητικές παρουσιάσεις και παραστάσεις στο θέατρο, με πολύ σπουδαίους και αξιόλογους καλλιτέχνες. Σπούδασε στο “Laine Theatre Arts”,(3ετής φοίτηση), στην Αγγλία από όπου αποφοίτησε στον κλάδο “Musical Theatre”(Ανώτερη Εκπαίδευση). Αποφοίτησε με Άριστα από το Πανεπιστήμιο “University of Portsmouth” στην Αγγλία στον κλάδο “Musical Theatre”(Ανώτατη Εκπαίδευση-Bachelor of Arts with Honours).

Η πρώτη του επαγγελματική συνεργασία έχει ξεκινήσει από 1η Σεπτέμβριου 2022, στην Disneyland” στο Παρίσι.

Πότε ξεκίνησες να εργάζεσαι στην Disneyland;

Η συνεργασία με τη Ντίσνεϋλαντ ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, μετά από ακροάσεις που έγιναν σε πολλές χώρες, ανάμεσα σε χιλιάδες υποψήφιους.

Η ευκαιρία παρουσιάστηκε λίγο πριν ολοκληρώσω τις σπουδές μου στο Λονδίνο στο Μουσικό Θέατρο (Musical Theatre Arts), όπου μου δόθηκε η δυνατότητα να παρευρεθώ στις ακροάσεις και μετά από ένα μήνα πήρα θετική απάντηση από τον ατζέντη, για την  επιλογή και την πρόσληψη.

Πως είναι η ζωή εκεί; Πόση προετοιμασία χρειάζεστε πριν τις εμφανίσεις σας;

Πρόκειται για την πρώτη μου επίσημη συνεργασία μετά την αποφοίτηση μου, ως επαγγελματίας χορευτής. Είναι μεγάλη τιμή και τεράστια εμπειρία το γεγονός ότι με έχουν επιλέξει ανάμεσα σε χιλιάδες ικανούς υποψήφιους, για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως χορευτής, στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ευρώπης.

Ένας τέτοιος μεγάλος οργανισμός όπως η “Walt Disney” απαιτεί επαγγελματισμό, ανάληψη ευθύνης, υπακοή σε αυστηρούς κανονισμούς και κανόνες. Το ωράριο και το πρόγραμμα μου, καθημερινά διαφοροποιείται και αλλάζει, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πάρκου.

Κάποιες μέρες ξεκινάω στις 7:00 το πρωΐ και κάποιες άλλες μέρες ολοκληρώνουμε την ημέρα μας στις 2:00 τα μεσάνυκτα. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ακολουθούμε προγράμματα πρόληψης τραυματισμών, καλής φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης, με προσωπικό γυμναστή, ο οποίος αναλαμβάνει την προετοιμασία του σώματος μας, πριν από τις εμφανίσεις μας.

Αναλαμβάνουμε προσωπικά την ευθύνη για τα κοστούμια που μας δίνονται και υπάρχει προσωπικό άρτια καταρτισμένο, το οποίο μας μεταμορφώνει, μας ντύνει και μας βάφει αλλά και προσωπικό ασφαλείας το οποίο μας προσέχει κατά την προετοιμασία, αλλά και κατά την διάρκεια όλων των εμφανίσεων μας. Χορεύουμε και εμφανιζόμαστε στις παρελάσεις, στις θεματικές παραστάσεις, στα ξενοδοχεία και στο πάρκο. Ως ο πρώτος ταξιδιωτικός προορισμός της Ευρώπης, με πολλές χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, όλων των ηλικιών, στην Ντίσνεϋλαντ είναι πολύ αυστηροί σε θέματα προστασίας, ασφάλειας και υγείας τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους εργαζόμενους!

Ποια είναι τα συναισθήματα σου όταν έρχεσαι σε επαφή με τόσες χιλιάδες κόσμο καθημερινά;

Όταν βρισκόμαστε μέσα στο πάρκο, γινόμαστε κομμάτι μιας καθημερινής ζωντανής παράστασης.Οι χαρακτήρες, οι ρόλοι, οι παρελάσεις σε  ένα ιδανικό παραμυθένιο περιβάλλον, με καθημερινές διαφορετικές εικόνες, είναι μαγεία. Η μουσική, τα κοστούμια, τα σκηνικά, τα χρώματα, οι χαρακτήρες σε ένα τέτοιο αξιοθέατο παγκόσμιας εμβέλειας, που όλα είναι φτιαγμένα και μελετημένα, με άριστη λεπτομέρεια, αποτελούν μια εμπειρία ζωής και για τους επισκέπτες και για εμάς τους εργαζόμενους!Καλλιτεχνικά είναι διεθνής ο ανταγωνισμός, γι’ αυτό απαιτείται κατά τη διάρκεια του θεάματος από όλους εμάς, τεχνική αρτιότητα, σκηνική ωριμότητα, συνέπεια και σοβαρότητα απέναντι στους χαρακτήρες και τους ρόλους. Επίσης στη Ντίσνεϋλαντ, ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με σημαντικούς καλλιτέχνες με μεγάλες δυνατότητες καλλιτεχνικής δράσης, από όλο τον κόσμο.Το κοινό που είναι ο τελικός αποδέκτης,  είναι δεκάδες χιλιάδες άτομα από όλο τον πλανήτη. Δεν υπάρχει ένα συναίσθημα για να περιγράψεις αυτό που εισπράττεις, όταν ανοίγουν οι πόρτες της παρέλασης και ξαφνικά περισσότερα από σαράντα χιλιάδες ατόμα όλων των ηλικιών από όλο τον κόσμο, βρίσκονται μπροστά σου και περιμένουν να εμφανιστείς.Ζεις με μαγικό τρόπο τον παλμό, τον ενθουσιασμο, την χαρά και την ουσιαστική επικοινωνία με το κοινό!Στόχος είναι ο κάθε επισκέπτης να αποκομίσει μια σπουδαία εμπειρία ζωής και να ταξιδέψει μαζί μας, σε ένα μοναδικό κόσμο, φανταστικό και αληθινό με αισιοδοξία, χαμόγελα και χρυσόσκονη παραμυθιού!

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Είμαι ευγνώμων που μπορώ να βρίσκομαι στην καρδιά της Ευρώπης, στο Παρίσι και να ανταποκρίνομαι στην καθημερινότητα των απαιτήσεων της ζωής εδώ, αλλά και σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση και συνεργασία.Για να τολμήσω να αγγίξω τα όνειρα μου, οφείλω πολλά στην οικογένειά μου και στους φίλους μου, που στηρίζουν κάθε μου βήμα με κατανόηση και αγάπη.

Στην οικογένεια μου οφείλω την ισορροπία, την δύναμη και την ανθεκτικότητα για να μπορώ να προχωρήσω και να παλέψω στο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής, με θάρρος και επιμονή.Οι φίλοι μου επίσης πάντα βρίσκονται με τον τρόπο και το ενδιαφέρον τους δίπλα μου και στηρίζουν τις επιλογές και την προσπάθεια μου.

Στο εξωτερικό οι καλλιτέχνες είμαστε όλοι ένας απρόσωπος αριθμός, μπροστά από καθημερινές ακροάσεις. Απαιτούνται ικανότητες προσαρμοστικότητας, συνεργασίας, ενσυναίσθησης, δυνατά αντανακλαστικά, για να μπορείς να επιβιώσεις και να εδραιωθείς σε τέτοια μεγέθη και μεγάλα κράτη όπου προάγεται το θέαμα. Οι ανθρώποι του υπηρετούν το θέαμα έχουν μεγάλη ΑΞΙΑ. Κινούμαστε σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται συνεχώς και ο καλλιτέχνης οφείλει να αποδεικνύει ότι αξίζει για να υπάρχει. Για τώρα θέλω να ζήσω, να μάθω, να αναπτυχθώ και να προσπαθήσω.

Ο κάθε στόχος απαιτεί κόπο και χρόνο για να τον προσεγγίσεις και αυτό το γνωρίζω πολύ καλά.Θέλω να μπορώ να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και να μου επιτρέπεται να συνεχίζω τα βήματα μου ανοδικά στον χώρο του θεάματος, ταπεινά, με πρόοδο, εξέλιξη και αυτογνωσία.

 

Λίγα λόγια για την επαγγελματική πορεία του Κωνσταντίνου: 

Κατα την διάρκεια τον σπουδών του ο Κωνσταντίνος έχει δουλέψει επαγγελματικά στην παράσταση, “The Wizard of Oz” στο Λονδίνο τα Χριστούγεννα του 2021, στο Shaw Theatre, Kings Cross, ως ο χαρακτήρας Squeaker και Ensamble. Στην παράσταση “Legally Blonde” στο Λονδίνο το 2021 στο Studio Theatre/Epsom ως ο χαρακτήρας Carlos και Ensamble. Στην παράσταση “Spring Showcase” το 2022 στο Epsom Playhouse ως Ensamble και στην παράσταση “The Laine Show” το 2022 στο Epsom Playhouse ως Ensamble.Συνεργαζόμενος για τις ανάγκες των παραστάσεων με διακεκριμένους, φημισμένους χορογράφους από το “West End” του Λονδίνου.

Send this to a friend