Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αισθητικά απαράδεκτη η εικόνα των πεζοδρομίων στην Αρτέμιδος στη Λάρνακα
Αισθητικά απαράδεκτη η εικόνα των πεζοδρομίων στην Αρτέμιδος στη Λάρνακα

Αισθητικά απαράδεκτη η εικόνα των πεζοδρομίων στην Αρτέμιδος στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση των πεζοδρομίων στη λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λάρνακα (είναι ο δρόμος αεροδρομίου), ειδικά από την συμβολή της με τη λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου μέχρι τον μικρό κυκλικό κόμβο του παλιού αερολιμένα.

Οι φθορές που παρατηρούνται στα πεζοδρόμια είναι εκτεταμένες, ενώ σε κάποια σημεία έχουν καταστεί ακατάλληλα για τους πεζούς, γεγονός που δημιουργεί αλγεινή εικόνα στους περαστικούς.

Όπως μας έχει καταγγελθεί, από τα όρια της περιοχής Μακένζι μέχρι το παλιό αεροδρόμιο η εικόνα των πεζοδρομίων είναι αισθητικά απαράδεκτη.

Επιπλέον, δεν είναι λίγα τα ατυχήματα  περιπατητών, οι οποίοι επιλέγουν την συγκεκριμένη διαδρομή παρά τη μεγάλη λίμνη της αλυκής για το περπάτημά τους ή για να επισκεφθούν τον υδροβιότοπο και να απολαύσουν τα αποδημητικά πουλιά που τέτοια εποχή φθάνουν στη Λάρνακα.

Είναι γνωστό πως η αλυκή, ειδικά τους χειμερινούς μήνες με την φιλοξενία εκατοντάδων αποδημητικών πουλιών (φλαμίνγκο κ.α.), αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς όχι μόνο της Λάρνακας, αλλά και της Κύπρου γενικότερα εξού και η επισκεψιμότητα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Γι’ αυτό, τα πεζοδρόμια που γειτνιάζουν με την λίμνη της αλυκής θα πρέπει τάχιστα να βελτιωθούν. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία μας, οι πλάκες στα πεζοδρόμια είτε έχουν αποκολληθεί, είτε έχουν φθαρεί σε μεγάλο βαθμό, σχηματίζοντας επικίνδυνες λακκούβες κι εξογκώματα. Υπάρχουν, επίσης, άδειοι ανθώνες και μικροί λάκκοι που καθιστούν τη διαδρομή επικίνδυνη.

Κληθείς να σχολιάσει το πρόβλημα, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι υπάρχει ένα ευρύτερο θέμα με την επιδιόρθωση των πεζοδρομίων, το οποίο οφείλεται στην άρνηση του Τμήματος Δημοσίων Έργων να αναλάβει την ευθύνη.

«Τα Δημόσια Έργα έχουν αποποιηθεί την ευθύνη συντήρησης των πεζοδρομίων, την οποία μεταθέτουν στους δήμους. Το πρόβλημα είναι ότι κατακρατούνται και τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για βελτίωση των πεζοδρομίων, σημείωσε ο δήμαρχος.

 

 

Send this to a friend