Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κατέρρευσε γκρεμός σε παραλία της Ορμήδειας
Κατέρρευσε γκρεμός σε παραλία της Ορμήδειας

Κατέρρευσε γκρεμός σε παραλία της Ορμήδειας

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες σε πολυσύχναστη παραλία της Ορμήδειας, μετά την σταδιακή κατάρρευση γκρεμών που βρίσκονται στην περιοχή.

Το φαινόμενο παρατηρείται στη γνωστή παραλία «Πέτρινο», όπου τις τελευταίες μέρες μεγάλο τμήμα του γκρεμού κατέρρευσε από φυσική φθορά καλύπτοντας σχεδόν τη μισή ακτή.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία μας, μεγάλο κομμάτι της βραχώδους επιφάνειας αποκολλήθηκε και κατέληξε στα βότσαλα που καλύπτουν την παραλία του μικρού κολπίσκου.

Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι από καθαρή τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, διότι η εν λόγω παραλία μέχρι και πριν από μερικές μέρες, όταν επικρατούσε καλοκαιρία με υψηλές θερμοκρασίες, δεχόταν κολυμβητές.

Η κατάσταση με την κατάρρευση βράχων θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι στην παραλία αυτή σταθμεύουν τα  αυτοκίνητά τους διάφοροι επισκέπτες και λουόμενοι, ξένοι και ντόπιοι, στο σημείο που έχει υποστεί τη διάβρωση. Εκφράζονται, δε, φόβοι πως είναι θέμα χρόνου να υποχωρήσει και άλλο τμήμα του γκρεμού που βρίσκεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, είναι η δεύτερη φορά που υποχωρεί κομμάτι του γκρεμού τους τελευταίους μήνες, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό ανάμεσα στους πολίτες που επισκέπτονται συχνά την συγκεκριμένη παραλία, η οποία βρίσκεται λίγα μέτρα παρακάτω από το κέντρο «Ρομάντζο», με κατεύθυνση την κοινότητα Ορμήδειας.

Η παραλία «Πέτρινο» βρίσκεται εντός των ορίων των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας που σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας και τον Κλάδο Θαλάσσιων Έργων του Τμήματος Δημοσίων Έργων καλούνται να δράσουν άμεσα προτού προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Το ευτύχημα είναι πως η κατάρρευση των βράχων δεν σημειώθηκε κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπου η παραλία κατακλύζεται καθημερινά από εκατοντάδες λουόμενους.

 

Send this to a friend