Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αβέρωφ: Οι αγώνες γίνονται για καλύτερες μέρες για τα παιδιά μας
Αβέρωφ: Οι αγώνες γίνονται για καλύτερες μέρες για τα παιδιά μας

Αβέρωφ: Οι αγώνες γίνονται για καλύτερες μέρες για τα παιδιά μας

Ενταχθήκαμε στην ενωμένη Ευρώπη αλλά δυστυχώς η πατρίδας μας, η Κύπρος συνεχίζει να είναι μοιρασμένη, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου. Σημείωσε πως οι αγώνες γίνονται για να έρθουν καλύτερες μέρες για τα παιδιά μας.

Σε δηλώσεις ύστερα από συμβολική φύτευση ελιάς στη Λάρνακα με την Πρόεδρο της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε ικανοποίηση για την υποδοχή στην Κύπρο «της νεολαίας του ΕΛΚ, της μεγάλης μας ευρωπαϊκής πολιτικής ομάδας».

Πρόσθεσε ότι «αυτή η συμβολική δεντροφύτευση για μας τους Κύπριους έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί ενταχθήκαμε στην ενωμένη Ευρώπη και η πατρίδα μας συνεχίζει δυστυχώς να είναι μοιρασμένη. Η ελιά, το σύμβολο της ειρήνης, της προόδου και της ευημερίας που φυτέψαμε σήμερα, είμαι σίγουρος πως θα ριζώσει, για να μας δίνει δύναμη στον αγώνα για την επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας».

Όλοι οι αγώνες, συνέχισε «γίνονται για καλύτερες μέρες για τα παιδιά μας και για να διασφαλίσουμε αξιοπρέπεια στα παιδιά μας πρέπει πρώτα να τους διασφαλίσουμε ότι έχουν πατρίδα. Δεν αρκεί να έχεις πατρίδα, πρέπει να κρατάς γερά το τιμόνι για να έχεις μια ισχυρή οικονομία» είπε.

Αυτό είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου «είναι το όραμα μας ως Δημοκρατικός Συναγερμός και μ ’αυτές τις αρχές και τους στόχους κατεβαίνουμε και σ’ αυτές τις εκλογές, για μια ενωμένη πατρίδα για μια ισχυρή οικονομία στα δύσκολα που έρχονται, για να δίνουμε τις ευκαιρίες για αξιοπρεπείς πολίτες».

Η αξιοπρέπεια, πάνω απ’ όλα, συνέχισε «χτίζεται όταν έχεις περήφανη πατρίδα και δυνατή οικονομία».

Θέλω, ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου «ο κάθε Συναγερμικός και κάθε Κύπριος νέος να νιώθει περήφανος για την πατρίδα του. Αλλά και εμείς οι Συναγερμικοί είμαστε διπλά περήφανοι γιατί είναι η παράταξη μας, με τον Γλαύκο Κληρίδη που έβαλε την Κύπρο στην ενωμένη Ευρώπη».

Εξάλλου η Πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Lidia Pereira ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την επαναβεβαίωση της δέσμευσής του προς τη νεολαία και πρόσθεσε πως η παρουσία του σήμερα μαζί μας, σημαίνει πολλά. Φυτεύουμε αυτή την ελιά ως σύμβολο ειρήνης και ευημερίας που χρειαζόμαστε, ειδικά σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, που οι νεότερες γενιές αντιμετωπίζουν και πάλι μια οικονομική κρίση, είπε. Κατέληξε με την ευχή «αυτή η ελιά να αποτελέσει φάρο ελπίδας για το κοινό μας μέλλον».

Send this to a friend