Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πώς μπορούμε να ζεστάνουμε το σπίτι μας έξυπνα και οικονομικά (ΒΙΝΤΕΟ)
Πώς μπορούμε να ζεστάνουμε το σπίτι μας έξυπνα και οικονομικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς μπορούμε να ζεστάνουμε το σπίτι μας έξυπνα και οικονομικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε η Μηχανολόγος Μηχανικός Β΄ και Αντιπρόεδρος του ΕΤΕΚ Ελίζα Βασιλείου η οποία αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ζεστάνουμε έξυπνα και οικονομικά το σπίτι μας.

«Η πιο οικονομική μορφή θέρμανσης είναι ο ήλιος, όσο περισσότερο μπορούμε πρέπει να αξιοποιούμε τον ήλιο» είπε.

Η κ.Βασιλείου επεσήμανε ότι η μόνωση αποτρέπει την ενέργεια να φεύγει από το σπίτι. «Αν βλέπουμε κάπου χαραμάδες μπορούμε να τις κλείσουμε με απλούς τρόπους».

Μετέπειτα αναφέρθηκε στις πηγές θερμότητας, μιλώντας για το τζάκι, τη ξυλόσομπα και το κλιματιστικό. «Το τζάκι είναι το λιγότερο αποδοτικό αμέσως μετά είναι η ξυλόσομπα που και αυτή δεν είναι τόσο αποδοτική όσο η θέρμανση. Η ξυλόσομπα είναι καλύτερη από το τζάκι όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με κεντρικά συστήματα θέρμανσης λόγω του ότι είναι περιορισμένο».

Τόνισε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να καίει στο τζάκι ή στην ξυλόσομπα ότι ξύλο βρει.

Ερωτηθείσα τι συμφέρει περισσότερο η ηλεκτρική σόμπα ή η σόμπα υγραερίου είπε ότι η σόμπα υγραερίου είναι πιο αποδοτική. Διευκρίνισε ότι η φιάλη υγραερίου είναι επικίνδυνη εντός του σπιτιού επειδή μπορεί να υπάρξει διαρροή χωρίς να το καταλάβουμε. «Πολύ σημαντικό να προσέξουμε τους υπερήλικες που έχουμε στα σπίτια μας».

Για το κλιματιστικό ανέφερε ότι δεν είναι τόσο οικονομικό αλλά είναι εύκολο γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί χειμώνα – καλοκαίρι όμως εξήγησε ότι «φυσά αέρα ζεστό και ξηρό που δεν είναι τόσο υγιεινό και ανακατεύει σκόνες και αλλεργιογόνα σωματίδια που υπάρχουν στον αέρα» .

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend