Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Ούτε τα Χριστούγεννα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας. Παρόλο που οι συμπληρωματικές κατασκευαστικές εργασίες που εκτελούνται από τον δεύτερο εργολάβο ο οποίος ανέλαβε να διορθώσει τα κακώς έχοντα (τις κακοτεχνίες) στο κτήριο θα ολοκληρωθούν, κατά πάσα πιθανότητα, πριν τις γιορτές, εντούτοις παραμένει αμφίβολο εάν θα προλάβουν να είναι έτοιμα όλα τα καταστήματα της αγοράς για πλήρη λειτουργία κατά την εορταστική περίοδο. 

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας επιβεβαίωσε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η νέα αγορά, να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τους πρώτους μήνες του 2023.

Και τούτο, διότι οι καταστηματάρχες ενημέρωσαν το δήμο ότι δύσκολα θα προλάβουν να ετοιμάσουν τα υποστατικά τους και να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.


Αυτή την περίοδο η δημοτική αγορά βρίσκεται στο στάδιο της επιδιόρθωσης των κακοτεχνιών που παρατηρήθηκαν στο κτήριο μετά τον τερματισμό του συμβολαίου με τον πρώτο ανάδοχο.

Όπως είναι γνωστό, από τον περασμένο Απρίλιο η αποπεράτωση των εργασιών έχει περάσει στα χέρια νέας εργοληπτικής εταιρείας, έπειτα από μπαράζ καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν από τον αρχικό εργολάβο.

Ωστόσο, με την ανάληψη του εργοταξίου από τον καινούργιο εργολάβο διαπιστώθηκε ότι οι καθυστερήσεις δεν ήταν το σοβαρότερο πρόβλημα, καθότι οι τεχνικοί παρατήρησαν σωρεία κακοτεχνιών, κυρίως στην οροφή του κτηρίου, όπου σημειώθηκαν διαρροές κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων. Πρόβλημα εντοπίστηκε και στα πάνελς που τοποθέτησε ο πρώτος εργολάβος στο εξωτερικό του κτιρίου.

Η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας προκηρύχθηκε αρχικά τον Μάρτιο του 2017, αλλά ο πρώτος διαγωνισμός ακυρώθηκε με απόφαση του συμβουλίου προσφορών του δήμου.

Τον Μάρτιο του 2018 ο διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε, οι εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, αλλά τέσσερα χρόνια μετά (και κάτι μήνες) η αγορά ακόμα δεν είναι έτοιμη για ν’ ανοίξει τις πύλες της στο κοινό…

Στα καταστήματα της αγοράς θα πωλούνται φθαρτά, φρούτα, ξηροί καρποί, αλλαντικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, είδη τοπικής χειροτεχνίας και παραδοσιακά ποτά.

Επιπρόσθετα θα δημιουργηθεί ένας ανοικτός τοπιοτεχνημένος χώρος, όπου θα λειτουργεί υπαίθρια λιανική αγορά (παζάρι) με στέγαστρο για περίπου 30 πωλητές-παραγωγούς.

 

Την Κυριακή η πόλη του Ζήνωνα, ανάβει τα φώτα της μπαίνοντας στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ποιο συγκεκριμένα Ο Δήμος Λάρνακας πραγματοποιεί μια σειρά εκδηλώσεων, που απλώνονται σε πολλά σημεία της πόλης. Όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα.

Μάλιστα χθες ο Δήμος Λάρνακας πραγματοποίησε δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσιάζοντας μας ολόκληρο το εορταστικό πρόγραμμα.

Μιλώντας στη διάσκεψη, ο δήμαρχος της πόλης μας ανέφερε ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι μαγικά στη Λάρνακα.

Η πόλη έχει στολιστεί και μετά από την πρόσφατη φωταγώγηση του Εμπορικού Ιστορικού Κέντρου, την ερχόμενη Κυριακή, στις 5.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου  παρά την Πλατεία Ευρώπης, καθώς επίσης και του υπόλοιπου Χριστουγεννιάτικου διακόσμου της πόλης από την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά εορταστικά προγράμματα, η Δημοτική Παιδική Φιλαρμονική, η Σχολές Χορού, Δημοτική Παιδική Χορωδία, και το Δημοτικό Φωνητικό Σύνολο.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με το μουσικό πρόγραμμα «Το πνεύμα των Χριστουγέννων» από την καταξιωμένη συμπατριώτισσα μας  ΑΛΕΞΙΑ.

Καινοτομία αποτελεί φέτος η φιλοξενία της Christmas Land με το «Πάρκο Παλιάτσο» στην Πλατεία Ευρώπης, κάτι που για πρώτη φορά φέρνουν ο Δήμος Λάρνακας με την Petrolina.

Η Christmas Land ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό σήμερα Παρασκευή και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2023.

 Send this to a friend