Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τα σενάρια για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές – Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα
Τα σενάρια για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές – Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Τα σενάρια για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές – Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Φουντώνει η φημολογία περί ιερών συμμαχιών και βυζαντινισμών στους εκκλησιαστικούς κόλπους, ελάχιστες βδομάδες,  πριν την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου. Οι διεκδικητές του θρόνου μετρούν δυναμική και συμμάχους τους, με πληροφορίες να θέλουν τον Μητροπολίτη Πάφου, να στοχεύει σε εκλογή από την πρώτη ψηφοφορία της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με τον θεολόγο, Θεόδωρο Κυριακού, «η μόνη περίπτωση να μαζέψει κάποιος 9 ψήφους είναι από την ομάδα των Αρχιεπισκοπικών και αυτός είναι ο Μητροπολίτης Πάφου».

Σενάριο, που δεν ευνοεί τους βασικούς ανθυποψηφίους Μητροπολίτες Λεμεσού και Ταμασού, οι πιθανότητες εκλογής των οποίων, αυξάνονται σε περίπτωση δεύτερης ψηφοφορίας.

Σε αυτό το ενδεχόμενο οι ισορροπίες, δύναται να αλλάξουν φέρνοντας εκπλήξεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα να επιστρατευθούν ακόμα και στενές συγγενικές σχέσεις, προκειμένου να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ιερά Σύνοδο.

Στο κάδρο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Πολίτης», υπάρχει και το ενδεχόμενο αποχώρησης του Μητροπολίτη Κυρηνείας από την μάχη.

Στο προσκήνιο, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται και το ενδεχόμενο προσπάθειας επηρεασμού των εκλογών από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο εδώ και καιρό έχει φωτογραφίζει τον δικό του εκλεκτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους ΣΙΓΜΑ, η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου θα γίνει επί τόπου στα εκλογικά κέντρα και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την ίδια μέρα.

Στα επιτελεία των βασικών διεκδικητών, στο μεταξύ, επικρατεί πυρετός οργανωτικής κινητοποίησης με υποστηρικτές υποψηφίων να οργώνουν στην κυριολεξία την Κύπρο με επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι και μοναδικό στόχο την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής υποστήριξης από το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend