Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Μια αλλιώτικη Λάρνακα φέτος τα Χριστούγεννα
Μια αλλιώτικη Λάρνακα φέτος τα Χριστούγεννα

Μια αλλιώτικη Λάρνακα φέτος τα Χριστούγεννα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σ’ ένα παραμυθένιο χωριό έχει μετατραπεί η πλατεία Ευρώπης, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, αφού για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί φέτος η Christmas Land της εταιρείας «Πάρκο Παλιάτσο», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η Christmas Land ανοίγει τις πύλες της στο κοινό σήμερα Παρασκευή (25/11) και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023.

Μιλώντας σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας είπε ότι τα φετινά Χριστούγεννα, θα είναι μαγικά στη Λάρνακα, λόγω των πλούσιων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί σε πολλά σημεία της πόλης.

Μετά την πρόσφατη φωταγώγηση του εμπορικού κέντρου, την ερχόμενη Κυριακή, 27 του μήνα, στις 5.30μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου, που στήθηκε στην πλατεία Ευρώπης, καθώς και του υπόλοιπου χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της πόλης, στην παρουσία της προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με το μουσικό πρόγραμμα «Το πνεύμα των Χριστουγέννων» από την γνωστή Κύπρια ερμηνεύτρια Αλέξια.

Εξάλλου, στις 10 Δεκεμβρίου ο αγαπημένος άγιος των μικρών, ο Άγιος Βασίλης, θα κάνει εντυπωσιακή είσοδο συνοδευόμενος από μαζορέτες και ξωτικά σε μια εντυπωσιακή παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Όπως ανέφερε ο Α. Βύρας, το φετινό εορταστικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, επίσης, μεγάλη συναυλία στο εμπορικό κέντρο με καλλιτέχνη από την Ελλάδα, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από 19 μέχρι 27 Δεκεμβρίου σε κεντρικές πλατείες της πόλης (Ερμού, Παλλάς, Αγ. Λαζάρου, Αρμένικης Εκκλησίας), ενώ στην αναπαλαιωμένη πλατεία Ζουχουρί θα γίνει μεταξύ 17-24 Δεκεμβρίου το Christmas Food Festival.

Ανακοινώθηκε, ακόμα, ότι κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου θα γίνουν επισκέψεις του Άγιου Βασίλη σε προσφυγικούς οικισμούς και στο εμπορικό κέντρο της πόλης με τη συνοδεία του τοπικού συνδέσμου μοτοσικλετιστών, ενώ κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία φιλανθρωπικά παζαράκια και χριστουγεννιάτικες αγορές από διάφορους συνδέσμους και φορείς.

Ο Ανδρέας Βύρας είπε ότι αρκετός κόσμος από όλη την Κύπρο, αναμένεται να επισκεφθεί φέτος τη Λάρνακα, για να δει τον αναβαθμισμένο διάκοσμο, αλλά και για να παρακολουθήσει την πληθώρα των εκδηλώσεων που θα γίνουν.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας ευχαρίστησε το μέγα χορηγό των φετινών εκδηλώσεων, που είναι η εταιρεία Πετρολίνα, την οποία αντιπροσώπευσε στην δημοσιογραφική διάσκεψη η Γεωργία Λευκαρίτη.

Send this to a friend