Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Κιβωτός του Κόσμου: Υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση και άλλων παιδιών
Κιβωτός του Κόσμου: Υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση και άλλων παιδιών

Κιβωτός του Κόσμου: Υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση και άλλων παιδιών

Μαρτυρικές καταθέσεις που «δένουν» τις βαρύτατες και αποτρόπαιες καταγγελίες για τα όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου», συνεχίζουν να λαμβάνουν οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, οι οποίες διεξάγουν την σχετική έρευνα, κάτω από συνθήκες μυστικότητας και με γνώμονα την προστασία των παιδιών.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το εισαγγελικό γραφείο προκειμένου να καταθέσουν έχουν περάσει τουλάχιστον δυο μάρτυρες, ενώ δίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να κληθούν και άλλα πρόσωπα, τα οποία εκτιμάται ότι γνωρίζουν πολλά για τα τεκταινόμενα σε δομές της Κιβωτού όλα αυτά τα χρόνια.

Σε ο,τι αφορά τώρα στους δυο μάρτυρες που μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει, αυτοί είναι πρώην εργαζόμενοι στην Κιβωτό και συγκεκριμένα παιδαγωγοί.

Με τις καταθέσεις τους φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές, όπως ξυλοδαρμοί, ψυχολογική βία και άλλες σκληρές τιμωρίες. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ένας εξ αυτών των μαρτύρων, κατέθεσε ότι είχε ακούσει από τρίτα πρόσωπα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων εντός της δομής, πλην όμως όπως φέρεται να είπε στις εισαγγελείς ο ίδιος δεν έχει προσωπική γνώση για κάτι τέτοιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Send this to a friend