Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο Δήμος Λάρνακας προκήρυξε Διαγωνισμό, για εντοπισμό όλων των χρεωστών, για είσπραξη των οφειλών τους, που φθάνουν τα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού, αφορά αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, για εντοπισμό όλων των χρεωστών, προκειμένου να εισπραχθούν οι οφειλές που εκκρεμούν εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας μας δήλωσε ότι πρόκειται για μια δοκιμασμένη και πετυχημένη πρακτική, την οποία προτίθεται να εφαρμόσει και ο Δήμος Λάρνακας, προκειμένου να βάλει στα ταμεία του ένα οφειλόμενο ποσό της τάξης των 13 εκατομμυρίων, το οποίο έχει να κάνει με ανείσπρακτους φόρους, ενοίκια, τέλη επαγγελματικών αδειών κ.α.

Όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, μία φορά τον μήνα θα πραγματοποιείται υπηρεσιακή σύσκεψη, κατά την οποία ο ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζει έκθεση αποτελεσμάτων για σκοπούς αξιολόγησης του έργου του.

Αποφασίστηκε, επίσης, όπως ο ανάδοχος να λαμβάνει κάποιο ποσοστό ανά μήνα επί των εισπράξεων που θα κάνει από τους χρεώστες, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο σχετικό μητρώο που θα έχει καταρτιστεί.

Τα νομικά ή φυσικά πρόσωπα που μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό́ πρέπει να έχουν όλες τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία άδειες καθώς και την έγκριση του Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την άσκηση της δραστηριότητας που αποτελεί́ το αντικείμενο του διαγωνισμού́.

Τόπος εκτέλεσης του αντικειμένου της σύμβασης είναι η επαρχία Λάρνακας καθώς και οποιοδήποτε μέρος εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας εντοπιστούν οι χρεώστες που θα περιλαμβάνονται στο μητρώο χρεωστών.

 

 

Έχουν ολοκληρωθεί οι βελτιωτικές εργασίες και αναβαθμίσεις στα υφιστάμενα γήπεδα beach volley και beach tenis στην πολυσύχναστη παραλία των Φοινικούδων, έπειτα από κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας και της τοπικής εταιρείας τουρισμού, με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Τα γήπεδα πρωτοδημιουργήθηκαν το 2012 και με την πάροδο του χρόνου έχρηζαν βελτίωσης. Λόγω της τοποθεσίας τους, τα γήπεδα χρησιμοποιούνται ευρέως όχι μόνο από δημότες της Λάρνακας, αλλά και από ξένους τουρίστες.

Επίσης, στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται κάθε χρόνο διεθνείς αγώνες που έχουν να κάνουν με αθλήματα παραλίας.

 

Και τέλος να κλείσουμε με το Θέατρο Ανεμώνα όπου σήμερα και αύριο στις 8.30 το βράδυ παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ο Γιος» του Φλόριαν Ζέλλερ στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Σκάλα, σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή.

 

 

 

 

Send this to a friend