Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Γυναίκα έπεσε από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στη Λάρνακα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 8:30 χθες το βράδυ  46χρονη γυναίκα που διαμένει στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, κλειδώθηκε έξω από το διαμέρισμα της με αποτέλεσμα να επιχειρήσει να εισέλθει από το μπαλκόνι του πάνω διαμερίσματος. Στην προσπάθεια της αυτή έπεσε στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας. Η γυναίκα μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει πολλαπλά κατάγματα και κρατείται για νοσηλεία.

 

Προκηρύχθηκαν οι προσφορές για το πρώτο συγκρότημα Κοινωνικής Στέγης στη Λάρνακα, το οποίο θα κατασκευαστεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ).

Στις 10 Νοεμβρίου ο ΚΟΑΓ προκήρυξε διαγωνισμό για την κατασκευή της πρώτης φάσης του προγράμματος, το οποίο εξαγγέλθηκε επίσημα τον Ιανουάριο του 2021 και θα περιλαμβάνει 24 κατοικίες στην ενορία του Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για οικιστικές μονάδες που θα κατασκευαστούν από τον ΚΟΑΓ σε δημοτική γη, οι οποίες θα διατεθούν σε ζευγάρια με εισοδηματικά κριτήρια, είτε με αγορά, είτε μ’ ενοίκιο.

Το κόστος έχει υπολογιστεί λίγο κάτω από τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι εργολάβοι έχουν προθεσμία για υποβολή προσφορών μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου του 2022.

Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν προκύψουν απρόοπτα κωλύματα, οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2023 και υπολογίζεται να διαρκέσουν γύρω στους 18 – 20 μήνες.

Ως εκ τούτου, οι κατοικίες αναμένεται να είναι έτοιμες αρχές του 2025. Σε δεύτερη φάση θα ανεγερθούν ακόμα οκτώ κατοικίες.

Συνολικά οι 32 κατοικίες που θ’ ανεγερθούν εκτιμάται ότι θα κοστίσουν περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Το Συγκρότημα Κοινωνικής Κατοικίας Αγίου Νικολάου θα αποτελείται από μονάδες των δύο, τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων με σύγχρονη αρχιτεκτονική έκφραση.

 

Ξεκίνησαν τα βελτιωτικά έργα για εξωραϊσμό της ιστορικής ξύλινης αποβάθρας παρά τη μαρίνα Λάρνακας. Στόχος της κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings, είναι να δημιουργηθεί μία πλήρως αναβαθμισμένη αποβάθρα, η οποία θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, λαμβάνοντας υπόψη ότι επίκειται η επέκταση της χωρητικότητας της μαρίνας, ενώ στον χερσαίο χώρο προγραμματίζονται μελλοντικά τεράστιες αναπτύξεις.

Τα έργα ανάπλασης της αποβάθρας υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι του 2023.

 

Η Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας – Αμμοχώστου του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, ο Δήμος Λάρνακας και το ίδρυμα ΧΑΡΙΣΜΑ, πραγματοποιούν την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας – Νεφέλης Δημητρίου, με τίτλο “Ταγκό με τον Καρ-Κείνο” σήμερα στις 7.00 το βράδυ στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο  «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ» – Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα. Παρουσιάζει ο Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου του ΚΥΚΕΜ Ανδρέας Μορφίτης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 

Send this to a friend