Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Με τεράστια επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε ο 5ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, αφού πέραν των 12.000 δρομέων από Κύπρο και εξωτερικό συμμετείχαν χθες σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του νησιού. Πρώτος στον Μαραθώνιο Ανδρών τερμάτισε ο Γιάναρ Γιούκοφ από την Εσθονία και στις Γυναίκες η Ιρίνα Μασάνοβα από τη Ρωσία.

Συμμετοχές από 75 χώρες καταγράφηκαν στον 5ο Radisson ενώ στον ομαδικό Μαραθώνιο των 5 χλμ. συμμετείχαν πέραν των 150 εταιρειών. Οι περισσότεροι δρομείς ήταν από Ισραήλ, Αγγλία, Ελλάδα, Πολωνία και Γερμανία

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος της Κύπρου ήδη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του το 2017.

Τη διοργάνωση λάμπρυναν με την παρουσία τους διάσημες προσωπικότητες από την Κύπρο και την Ελλάδα. Ξεχωριστή ήταν ασφαλώς η παρουσία του Έλληνα Χρυσού Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια. Παρών και φέτος ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, στηρίζοντας το «Ένα όνειρο μία ευχή».

Συγκίνησε η συμμετοχή των 22 δρομέων με προβλήματα όρασης από την Ιερουσαλήμ και τη Χάιφα. Όλοι οι δρομείς είχαν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους με την καθοδήγηση των συνοδών τους μέσω της χρήσης ειδικής ζώνης που συνδέει τους δύο αθλητές. Μάλιστα έγινε ειδική απονομή σ’ αυτούς τους αθλητές από τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο.

 

Περνάμε στο επόμενο μας θέμα όπου Ο Δήμος Λάρνακας πραγματοποίησε την φωταγώγηση των εμπορικών δρόμων της πόλης. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, χοροί, αποσπάσματα από γνωστές όπερες, μιούζικαλ και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου.

 

Και να κλείσουμε με την εκδήλωση «Η Βιώσιμη Ανάπτυξη Παράκτιων Περιοχών» στην Λάρνακα. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία, το Κέντρο Europe Direct του Δήμου Λάρνακας και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για τις ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών καθώς και η ανάλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές αυτές. Παρουσιάστηκαν οι σχετικές ενέργειες που ήδη πραγματοποιούνται στην Κύπρο, αλλά συζητήθηκαν και περαιτέρω δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν.

Στην ημερίδα συμμετείχαν φορείς από την ευρωπαϊκή και εθνική δημόσια διοίκηση, καθώς και εκπρόσωποι της βιομηχανικής και ερευνητικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών. Tην ημερίδα χαιρέτισαν ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, κ. Ανδρέας Κεττής.

 

Send this to a friend