Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Soldout συμμετοχών στον 5ο RadissonBlu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας
Soldout συμμετοχών στον 5ο RadissonBlu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Soldout συμμετοχών στον 5ο RadissonBlu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εξαντλήθηκαν οι θέσεις συμμετοχής και στις πέντε διαδρομές του 5ου RadissonBlu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (20/11), σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή.Χιλιάδες δρομείς, από την Κύπρο και από διάφορες χώρες του κόσμου, θα δώσουν ραντεβού στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, λαμβάνοντας μέρος σ’ ένα μαραθώνιο που εκτός από το καθαρά αθλητικό κομμάτι, έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.Πρόκειται γιαμια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που στέλνει παράλληλα πολλαπλά μηνύματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης κι ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης γύρω από διάφορα προβλήματα υγείας.

«Ο 5ος RadissonBlu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, που θεωρείται το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην Κύπρο, επιστρέφει αυτή την Κυριακή στην πόλη του Ζήνωνα και υπόσχεται να χαρίσει αξέχαστες στιγμές σε όλους τους συμμετέχοντες που φέτος θα είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, αφού ήδη υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών καιsoldoutκαι στις πέντε διαδρομές του μαραθωνίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργανωτική επιτροπή.

Ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς που θα λάβουν μέρος στον μαραθώνιο είναι και 22 δρομείς με προβλήματα όρασης, από την Ιερουσαλήμ και τη Χάιφα του Ισραήλ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για μέλη της ισραηλινής ομάδας «EYECONTACTISRAEL», η οποία αποτελείται από τυφλούς αθλητές, από αθλητές με μειωμένη όραση και από εθελοντές συνοδούς τους. Όλοι οι δρομείς με προβλήματα όρασης θα έχουν την δυνατότητα να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους στον μαραθώνιο με την καθοδήγηση των συνοδών τους, μέσω της χρήσης μιας ειδικής ζώνης που θα συνδέει τους δύο αθλητές. Στόχος της συμμετοχής της ομάδας τυφλών στο μαραθώνιο είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη σημασία της ενσωμάτωσης αθλητών με ειδικές ανάγκες σε ανταγωνιστικά αθλήματα.

Οι διαδρομές                                                                         

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 5ουRadissonBluΔιεθνούς Μαραθώνιου Λάρνακας ξεκινάει με τη βασική διαδρομή του μαραθωνίου (42.195 χλμ.), του ημιμαραθώνιου δρόμου (21.095 χλμ) και του αγώνα δρόμου των 10 χλμ. Θα ακολουθήσουνη διαδρομή των 5 χλμ. καθώς και η διαδρομή των 5 χλμ του εταιρικού αγώνα, όπου ομάδες κι εταιρείες από όλη την Κύπρο θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους.

Ο μαραθώνιο θα ολοκληρωθεί με το Fun Race του ενός χλμ. για τους ενήλικες και με το McDonald’s Kids Race πάλι του ενός χλμ, όπου θα λάβουν μέρος εκατοντάδες παιδιά. Η εκκίνηση όλων των διαδρομών θα δοθεί από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Υπενθυμίζεται ότι από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου λειτουργεί το Κέντρο Εγγραφών, το οποίο φέτος βρίσκεται στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας. Από το Κέντρο Εγγραφών οι δρομείς παραλαμβάνουν τις racepacks τους με το BIB number και τον αισθητήρα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. Όλοι οι δρομείς είναι απαραίτητο να πάρουν το BIB number πριν μεταβούν στη γραμμή εκκίνησης.

 

 

 

Send this to a friend