Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Μετράμε αντίστροφα για τον 5ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας
Μετράμε αντίστροφα για τον 5ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Μετράμε αντίστροφα για τον 5ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Ο 5ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι έτοιμος να φιλοξενήσει ξανά χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό αυτή την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022! Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου είναι και πάλι εδώ και σας περιμένουμε να την απολαύσουμε όλοι μαζί.

Με ρεκόρ συμμετοχών φέτος, αφού σημειώθηκε soldout από την Πέμπτη και στις πέντε διαδρομές, η διοργάνωση αυτή φέρνει κοντά ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη της γης και συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική προβολή της Λάρνακας και της Κύπρου. Αθλητές από 75 χώρες θα λάβουν μέρος στον 5ο RadissonBlu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας ενώ στον ομαδικό Μαραθώνιο των 5 χλμ έχουν δηλώσει συμμετοχή πέραν των 150 εταιρειών! Ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης για άλλη μία χρονιά το RadissonBluHotel.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Omegaθα μεταδώσει ζωντανά τον 5ο RadissonBlu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας από τις 11:00 ως τις 13:00 ενώ θα υπάρχει και ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση από τον SuperSPORTFM.

Κοινωνική προσφορά

Η φιλανθρωπική πλευρά του RadissonBlu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας είναι κυρίαρχη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του, με τους διοργανωτές να συνεχίζουν και φέτος το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας“τρέχει” και στηρίζει το Special Οlympics, το  Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου και το Ronald McDonald’s House of Charities Cyprus.Επιπλέον, ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας συνεχίζει τη συνεργασία του με το GivenGain Foundation, μια παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων, για να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά για τον αγαπημένο τους σκοπό.

Με Πετρούνια και ξεχωριστές παρουσίες

Και τη φετινή διοργάνωση θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες από την Κύπρο και την Ελλάδα. Ξεχωριστή η παρουσία του Έλληνα Χρυσού Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια!Από την Ελλάδα έχει έρθει για τη μεγάλη αυτή γιορτή  και οπαρουσιαστήςΠέτροςΠολυχρονίδης, τονοποίοστηνΚύπρο απολαμβάνουμε από τοOMEGAChannel, τονμεγάλοχορηγό επικοινωνίαςτου Μαραθωνίου.Στον 5ο RadissonBlu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας θα τρέξουν ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα και ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης.

CYTA: “Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Γίνεται!” 

Με το μήνυμα: «Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Γίνεται!»  η CYTA ως TelecomPartner της διοργάνωσης, στηρίζει την προσπάθεια και το ακούραστο πνεύμα του Αντρέα Βασιλείουαθλητή με κινητικά προβλήματα, βλέποντας στο πρόσωπο του την μετουσίωση του ακούραστου πνεύματος. Με την τεχνολογία και τα δίκτυά της, η Cyta ενδυναμώνει συνεχώς την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή ΟΛΩΝ, σε κάθε κομμάτι και δράση της κοινωνίας μας.Θα τρέξει στο 1 χλμ. και θα βραβευτεί για την προσπάθειά του για ίση συμμετοχή, ενώ στο μπλουζάκι του θα αναγράφεται το hashtag#Γίνεται.

Με τη βοήθεια του γρηγορότερου δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Ευρώπης, οι διαδρομές των 21χλμ και των 5χλμ θα μεταδοθούν σε ζωντανή σύνδεση (livestreaming) μέσα από το POV ενός δρομέα με τη χρήση GoPro κάμερας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να ζήσουν την εμπειρία συμμετοχής σε ένα αγώνα δρόμου του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας.

Τέλος, στο πλαίσιο αυτής της χορηγικής συνεργασίας, παρουσιάζεται και φέτος το «Βραβείο Ταχύτητας Powered by Cytα – Europe’s Fastest Mobile Network», το οποίο θα απονεμηθεί στους δρομείς που θα ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους.

Με τη συμμετοχή 22 αθλητών με μειωμένη όραση από το Ισραήλ

Είκοσι δύο δρομείς με προβλήματα όρασης από την Ιερουσαλήμ και τη Χάιφα θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του 5ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας! Η ομάδα με την ονομασία EYE CONTACT ISRAEL αποτελείται από τυφλούς αθλητές, αθλητές με μειωμένη όραση και από τους εθελοντές-συνοδούς τους. Όλοι οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους με την καθοδήγηση των συνοδών τους μέσω της χρήσης ειδικής ζώνης που συνδέει τους δύο αθλητές.

Οι διαδρομές

Στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Κύπρου θα λάβουν μέρος χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει με τη βασική διαδρομή του ΜαραθώνιουΔρόμουστις 07:00 (42.195 χλμ.), του Ημιμαραθώνιου δρόμου στις 07:05 (21.095 χλμ) και των 10 χλμ. αγώνα δρόμου στις 10:00.Ακολουθούν οι διαδρομές των 5 χλμ. αγώνα δρόμου (11:10) και των 5 χλμ εταιρικού αγώνα (11:45), όπουομάδες και εταιρείες από όλη την Κύπρο θα δοκιμάσουν τα όριά τους. Η ημέρα ολοκληρώνεταιμε το Fun Race 1 χλμ για τους ενήλικες και με το McDonald’s™ Kids Race 1 χλμ (12:45), όπουεκατοντάδες παιδιά θα πλημμυρίσουν την παραλία των Φοινικούδων, όπως σε κάθεδιοργάνωση.

Κατά μήκος των διαδρομών θα υπάρχουν σημεία ενθάρρυνσης. Σχολές χορού, σχολεία, μουσικοχορευτικα συγκροτήματα θα βρίσκονται εκεί για να στηρίζουν τους αθλητές..

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Σημειώνεται ότι για την ομαλή διεξαγωγή του Μαραθωνίου θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι παρακάτω δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022:

Λεωφόρος Αθηνών στη συμβολή της με τη λεωφόρο Μακαρίου III, λεωφόρος Μακαρίου και Αμμόχωστου, οδός Ζήνωνος Κιτιέως, οδός Νικολάου Ρώσου, οδός Μεχμέτ Αλί μέχρι την συμβολή της με την Ούμ Χαράμ , οδός Ούμ Χαράμ μέχρι την συμβολή της με την οδό Πόντου, οδός Πιαλέ Πασιά (λεωφόρος Τάσου Μητσόπουλου), η μια κατεύθυνση της λεωφόρου Αρτέμιδος από τα φώτα τροχαίας της Πιαλέ Πασιά μέχρι το αεροδρόμιο. Σημειώνεται ότι θα υπάρχει κυκλοφοριακή ρύθμιση με τη βοήθεια της αστυνομίας και το ένα ρεύμα της Αρτέμιδος θα διαμορφωθεί σε διπλής κατεύθυνσης για τα τροχοφόρα, ο δρόμος από́ την λεωφόρο Αρτέμιδος μέχρι το τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκκέ, η Τιμίου Προδρόμου από την Αρτέμιδος μέχρι την συμβολή της με την Ε316, η Ε316 μέχρι τη Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου (Βιομηχανική περιοχή).

Οι διοργανωτές ευχαριστούν το κοινό για την υπομονή και την κατανόηση.

Οι Χορηγοί του 5ου RadissonBlu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας

Ονομαστικός Χορηγός: Radisson Blu Hotel

Χορηγοί: Υφυπουργείο Τουρισμού, Stoiximan, McDonalds Κύπρου, Volkswagen, Petrolina, Telecom Partner CYTA, Nexters, Aegean, Public, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Αγρός στα 1235 μέτρα, Saucony, RunnerStore Κύπρου, Perskindol, Redwolf, ASGLeasing, CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, HF Markets, KPMG, Gatorade, Carlsberg Χωρίς Αλκοόλ, ​ACS Courier, Χυμός ΕΝΑ, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, Stirixis, Magnesium Diasporal, ​All-In Proteinbars, ​Titan Office, ​Green-dot, KCineplex, Awol, ​Τίμιος Σταυρός, ΟΚΥΠΥ-Υπηρεσία Ασθενοφόρων.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Omega Channel και Super Sport FM.

 

Send this to a friend