Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Βροχές και καταιγίδες σήμερα στην Κύπρο – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Βροχές και καταιγίδες σήμερα στην Κύπρο – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Βροχές και καταιγίδες σήμερα στην Κύπρο – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, το πρωί κυρίως στα δυτικά, αλλά αργότερα κυρίως στα ορεινά και το ανατολικό μισό του νησιού, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Το Σάββατο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται τις μεσημβρινές κυρίως ώρες να δώσουν μεμονωμένες σύντομες βροχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, το πρωί κυρίως στα δυτικά, αλλά αργότερα κυρίως στα ορεινά και το ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά στα δυτικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά στα δυτικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται τις μεσημβρινές κυρίως ώρες να δώσουν μεμονωμένες σύντομες βροχές. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σύντομα θα καταστεί κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, από ψηλές νεφώσεις. Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει το Σάββατο μικρή άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή και την Δευτέρα δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Send this to a friend