Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε δύο μέτωπα επεκτείνονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη σύλληψη ταραχοποιών στοιχείων που εμπλέκονται σε υποθέσεις βίας στα γήπεδα ή βίας που έχουν σχέση με την αντιπαλότητα οπαδών ομάδων, οι οποίες έγιναν τις τελευταίες μέρες στη Λάρνακα.

Σε σχέση με την επίθεση κουκουλοφόρων στο οίκημα του Συνδέσμου Φιλάθλων της ΑΕΚ το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, η Αστυνομία συνέλαβε έναν 26χρονο, από χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκε για τρεις μέρες.

Η σύλληψη του 26χρονου έγινε κατορθωτή έπειτα από αξιολόγηση μαρτυρίας.

Η ανάλυση μαρτυρικού υλικού σε σχέση με τους βανδαλισμούς συνεχίζεται και δεν αποκλείεται σύντομα να προκύψουν νέες συλλήψεις. Κατά τον χρόνο της επίθεσης, το οίκημα ήταν κλειστό.

 

Δύο ακόμη πράσινες χελώνες η «Αφροδίτη» και η «Αναστασία», επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον, μετά από εκτεταμένη θεραπεία στο Μενεού. Οι δύο χελώνες, είχαν βρεθεί τον Αύγουστο κτυπημένες από προπέλα, η μία στον Πρωταρά και η άλλη στην Πόλη Χρυσοχούς.

Η απελευθέρωση και των δύο χελωνών «στέφθηκε με επιτυχία», αφού τόσο η «Αφροδίτη» όσο και η «Αναστασία», επέστρεψαν υγιείς πλέον στη θάλασσα, εκεί όπου ανήκουν.

 

Και να κλείσουμε με την κορύφωση των εκδηλώσεων «Μνήμες Κατεχόμενης Γης» στη Λάρνακα που διοργάνωσε η Ένωση Κατεχόμενων Δήμων και Κοινοτήτων.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ενώ περιλάμβανε και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκε ο συνθέτης και πιανίστας Σάββας Σάββα.

Χαιρετισμούς απηύθυνε ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ο Προεδρεύοντας της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων, Ελευθέριος Αντωνίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, ενώ την κύρια ομιλία εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκφώνησε ο Πέτρος Δημητρίου, Υφυπουργός παρά τω Πρόεδρο.

Η βραδιά έκλεισε με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο τραγούδησαν ο Πάρης Παράσχος, η Φρειδερίκη Τομπάζου, η Μόνικα Αλετράρη και ο Στέλιος Χιώτης όπου ερμήνευσε ένα. τραγούδι για την Αμμόχωστο.

 

 

 

Send this to a friend