Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επιτέλους, ξεκινούν στη Λάρνακα τα έργα του αποχετευτικού στο τελευταίο τμήμα της Β΄ φάσης
Επιτέλους, ξεκινούν στη Λάρνακα τα έργα του αποχετευτικού στο τελευταίο τμήμα της Β΄ φάσης

Επιτέλους, ξεκινούν στη Λάρνακα τα έργα του αποχετευτικού στο τελευταίο τμήμα της Β΄ φάσης

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το τελευταίο κατασκευαστικό συμβόλαιο της Β΄ φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, το οποίο θα καλύψει κυρίως την «προβληματική» περιοχή Μητρόπολης – Χρυσοπολίτισσας, η οποία είναι η μοναδική εντός της πόλης που δεν έχει ενωθεί ακόμα με το αποχετευτικό, επιτέλους υλοποιείται.

Έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, ταλαιπωρία του κοινού και μεγάλο οικονομικό κόστος για το τοπικό συμβούλιο αποχετεύσεων, έπεσαν οι υπογραφές για το συμβόλαιο C12B  με την εργοληπτική εταιρεία CYFIELD CONSTRUCTION LIMITED.

Το συμβόλαιο υπεγράφη στα γραφεία του ΣΑΛ, στην παρουσία του προέδρου του συμβουλίου, δημάρχου Ανδρέα Βύρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΑΛ, η περιοχή εκτέλεσης της υπό αναφορά σύμβασης εκτείνεται μέχρι τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή και την οδό Αθανασίου Διάκου νοτιοδυτικά και τη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου προς τα νοτιοανατολικά.

Στα βορειοδυτικά οριοθετείται από τη λεωφόρο Στρατηγού Τιμάγια, ενώ στα ανατολικά οριοθετείται από τις οδούς Χρυσοπολιτίσσης, Κυριάκου Μάτση, Κίμωνος και Αγίου Νεοφύτου.

Το συμβόλαιο αφορά την κατασκευή 2,5χλμ. δικτύου ομβρίων υδάτων και 5χλμ. δικτύου λυμάτων. Με την κατασκευή του δικτύου ομβρίων πιστεύεται ότι θα επιλυθεί οριστικά το μακροχρόνιο πρόβλημα πλημυρών που παρατηρείτο στην περιοχή κάθε φορά που υπήρχε έντονη βροχόπτωση. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 5.190.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Το συμβόλαιο C12B αποτελεί μέρος του αρχικού συμβολαίου C12, το οποίο έχει τερματιστεί πριν την ολοκλήρωσή του, το 2018, με κύρια αιτία την ύπαρξη πληθώρας αρχαιολογικών ευρημάτων στο υπέδαφος των δρόμων, γεγονός που καθυστέρησε σε πολύ μεγάλο βαθμό την έναρξη των εργασιών για το αποχετευτικό στην συγκεκριμένη περιοχή.

Πλέον, με βάση το νέο συμβόλαιο που υπεγράφη, οι εργασίες θα αρχίσουν άμεσα κι εκτός απροόπτου θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023.

Η ανακοίνωση του ΣΑΛ υπενθυμίζει ότι ταυτόχρονα εκτελούνται εργασίες στην ίδια περιοχή στα πλαίσια του κατασκευαστικού συμβολαίου C12A, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αρχές του 2023, με κύριο στόχο την διερεύνηση των χανδάκων και την διαχείριση αρχαιοτήτων, αρχαιολογικών καταλοίπων, υπηρεσιών και άλλων εμποδίων.

Η Γ΄ φάση

—————–    

Θυμίζουμε, ότι ήδη το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας έχει προκηρύξει δύο κατασκευαστικά συμβόλαια για την Γ΄ φάση του αποχετευτικού συστήματος, η οποία θα καλύψει τις περιοχές του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού και των κοινοτήτων Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται ότι θα προκηρυχθούν ακόμα δύο συμβόλαια για την συγκεκριμένη φάση, ενώ αρχές του 2023 θα προκηρυχθεί το 5ο και τελευταίο συμβόλαιο της φάσης αυτής, που θα καλύψει την περιοχή της Τερσεφάνου.

 

Send this to a friend