Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Υπ. Υγείας: Στόχος δεν είναι τα αυστηρά μέτρα για την πανδημία
Υπ. Υγείας: Στόχος δεν είναι τα αυστηρά μέτρα για την πανδημία

Υπ. Υγείας: Στόχος δεν είναι τα αυστηρά μέτρα για την πανδημία

Πρόγραμμα εμβολιασμών για κατοίκους ορεινών περιοχών προγραμματίζει το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Υγείας, για την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος για την COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Υπουργός, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, σημειώνοντας παράλληλα ότι στόχος είναι να μην επέλθει εφησυχασμός και όχι η λήψη αυστηρών μέτρων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, ανέφερε ότι, σε συνέχεια της διαπίστωσης αυτής, το Υπουργείο προχωρά σε νέες προωθητικές ενέργειες τις επόμενες εβδομάδες, για να ενημερώσει το κοινό για την ανάγκη εμβολιασμού. Στόχος, όπως είπε, είναι «να καλέσουμε ξανά τον κόσμο να εμβολιαστεί και με το εμβόλιο της γρίπης και με το εμβόλιο για την COVID-19».

Βασικό επιχείρημα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, είπε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είναι να μην κινδυνεύσουμε να μπούμε σε νοσηλευτήρια. «Αυτή τη στιγμή δεν είναι ανησυχητική η εικόνα, αλλά ας μη φτάσουμε σε ανησυχητικές εικόνες για να εμβολιαστούμε», πρόσθεσε, απαντώντας κατά πόσο παρουσιάζουν ανησυχητική εικόνα οι νοσηλείες ασθενών με COVID-19.

Oι εμβολιασμοί που προγραμματίζονται σε ορεινές περιοχές, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, είπε ο κ. Χατζηπαντέλα. Εξήγησε ότι οι εμβολιασμοί αυτοί θα αφορούν την COVID-19, όμως γίνονται σκέψεις για να περιλαμβάνουν και το εμβόλιο της γρίπης. «Φέτος τα εμβόλια έχουν έρθει έγκαιρα και έχουν αρχίσει ήδη οι εμβολιασμοί για τη γρίπη και είναι αυξημένη η ανταπόκριση», πρόσθεσε, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο, οι εμβολιασμοί για την γρίπη από τον Οκτώβριο έχουν ξεπεράσεις τις 75.000.

Όσον αφορά την πέμπτη δόση των εμβολίων για την COVID-19, ανέφερε ότι εντός των ημερών θα εκδοθεί ξανά ανακοίνωση, για να γνωρίζει ο κόσμος ποιοι είναι οι δικαιούχοι της πέμπτης δόσης.

Ερωτηθείς κατά πόσο συνεχίζονται οι συσκέψεις με την Συμβουλευτική Επιτροπή, είπε ότι μετά τη σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας, «θα εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν σε εκείνη και αναλόγως των αριθμών θα δούμε τις επόμενες ημέρες». Κατέληξε ότι «στόχος μας δεν είναι να εφαρμόσουμε αυστηρά μέτρα, αλλά να μην υπάρξει εφησυχασμός και ο κόσμος να κάνει τα αυτονόητα».

Send this to a friend