Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Γενικού Διευθυντή του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) και Υπηρεσιακών Λειτουργών του Δήμου με κατοίκους του Συνοικισμού Καμάρων όπου ενημερώθηκαν για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων.

Ο Ανδρέας Βύρας ανάφερε ότι το ΣΑΛ, στην προσπάθεια του να επισπεύσει τις διαδικασίες υλοποίησης του αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή των Καμάρων, συμμετείχε στην Καθοδηγητική Επιτροπή για ετοιμασία των εγγράφων για προκήρυξη διαγωνισμού, τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Το Έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Κράτος, ενώ έχει συμφωνηθεί ότι το ΣΑΛ θα αναλάβει την προκήρυξη του διαγωνισμού και την επίβλεψη των Έργων, διαδικασίες, οι οποίες έχουν ήδη τροχοδρομηθεί. Εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού και μέχρι τον Μάρτιο του 2023 αναμένεται η έναρξη των εργασιών οι οποίες θα έχουν διάρκεια 18 μήνες.

 

Αγνώριστες, προς το καλύτερο, θα καταστούν τα προσεχή χρόνια οι κεντρικές πλατείες Ακροπόλεως και Αλκής, στη Λάρνακα.

Ο δήμος της πόλης προγραμματίζει τη ριζική ανάπλαση των δύο ιστορικών πλατειών και ήδη βρίσκεται στη διαδικασία ετοιμασίας των σχεδίων μέσω ιδιώτη μελετητή.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η μελέτη περιλαμβάνει, τμήματα των οδών Ερμού, Κωνσταντίνου Καλογερά, Γλάδστωνος, Λουκή Ακρίτα και Ορφέως.

Τα κατασκευαστικά σχέδια προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάιο του 2023 και ακολούθως αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το κατασκευαστικό συμβόλαιο.

 

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων και η Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων διοργανώνουν, με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και του Δήμου Λάρνακας, κοινές εκδηλώσεις με τίτλο «Μνήμες Κατεχόμενης Γης» για την καταδίκη Ανακήρυξης του Ψευδοκράτους.

Συγκεκριμένα σήμερα και αύριο μεταξύ των ωρών 8.00 το πρωί και 6.00 το απόγευμα θα λειτουργήσουν θεματικά περίπτερα για την Κατεχόμενη Γη μας επί της Λεωφόρου Αθηνών στις Φοινικούδες.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα δεχθεί οργανωμένες επισκέψεις από σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend