Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αναστολή των απεργιακών τους μέτρων αποφάσισαν χθες οι 22 λιμενεργάτες και οι τέσσερις σημειωτές στο λιμάνι Λάρνακας.

Μετά από συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του υπουργείου Μεταφορών πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, κατά την οποία ενημερώθηκαν για τις παρεμβάσεις που έγιναν για το θέμα τους από τις συντεχνίες και από τον Υπουργό Εργασίας και αποφάσισαν ν’ αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Με την αναστολή των απεργιακών μέτρων, ακυρώνεται η σημερινή συνεδρία του Λιμενικού Συμβουλίου Λάρνακας, ενώ ορίστηκε συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα για επίλυση του ζητήματος της ολοκλήρωσης της λιμενεργατικής εργασίας στο μόλο, στην παρουσία των Υπουργών Μεταφορών, Εργασίας και όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Να σημειωθεί, ότι εξαιτίας της απεργίας στο λιμάνι Λάρνακας «εγκλωβίστηκαν» πλοία φορτωμένα με ζωοτροφές καθώς κι ένα μεγάλο εμπορικό πλοίο από την Κίνα, το οποίο μετέφερε υλικά και σωλήνες που προορίζονται για έργα στην Κύπρο.

 

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών και ιδιαίτερα αυτών του είδους, τα οποία είναι ικανά υπό κάποιες προϋποθέσεις να μεταδώσουν ασθένειες στον άνθρωπο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας οι καιρικές συνθήκες δυστυχώς συνεχίζουν να είναι ευνοϊκές  για την ανάπτυξη των κουνουπιών.

Συνεργεία αποτελούμενα από προσωπικό των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου, συνεχίζουν την εκστρατεία με ενημέρωση του κοινού από πόρτα σε πόρτα, την τοποθέτηση παγίδων ωοθεσίας, ψεκασμούς, καθώς και το άδειασμα των δοχείων με στάσιμα νερά.

Η όλη εργασία διενεργείται κάτω από την επιστημονική επίβλεψη της ερευνητικής ομάδας του ΤΕΠΑΚ.

 

Send this to a friend