Έξω από το Υπ. Μεταφορών οι λιμενεργάτες Λάρνακας- Αποφάσεις για επόμενα μέτρα
Έξω από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι λιμενεργάτες του λιμανιού Λάρνακας, οι οποίοι από την Τρίτη βρίσκονται σε επ’ απόριστον απεργία, ζητώντας να εφαρμοστεί η ενδιάμεση λύση που συμφωνήθηκε στις 27 Οκτωβρίου με τον Υπουργό Μεταφορών και από την οποία η εταιρεία υπαναχώρησε τη Δευτέρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Επαρχιακή Γραμματέας ΣΕΓΔΑΜΕΛΗΝ-ΠΕΟ Λάρνακας, Νάντια Κυρίτση.
Η συμφωνία αφορά ποσοστό διεκπεραίωσης των εργασιών του λιμανιού 50-50 ανάμεσα στους λιμενεργάτες και τους διαχειριστές του λιμανιού, την εταιρεία Kition Ocean Holdings Ltd.
Τους λιμενεργάτες συνάντησε έξω από το Υπουργείο Μεταφορών ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Γιάννης Νικολαΐδης, ο οποίος τους προέτρεψε να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους και να προσέλθουν σε συνάντηση με τους Υπουργούς Εργασίας και Μεταφορών τη Δευτέρα.
Μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή, οι λιμενεργάτες θα συνεδριάσουν στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενά τους βήματα.
Σε δηλώσεις της, η κ. Κυρίτση ανέφερε ότι «μετά από σημερινή γενική συνέλευση το πρωί στο λιμάνι της Λάρνακας και λόγω της στασιμότητας στην επίλυση του ζητήματος το οποίο προέκυψε έντονα τις τελευταίες μέρες και μετά από υποχώρηση της εταιρείας στη συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε στις 27 Οκτωβρίου με τον Υπουργό Μεταφορών αναγκαστήκαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για διεκπεραίωση και ολοκλήρωση της δουλειάς των λιμενεργατών στον μόλο».
«Θεωρούμε ότι υπήρχε η δυνατότητα η ενδιάμεση αυτή συμφωνία, η οποία λειτουργεί τα τελευταία 5,5 χρόνια στο λιμάνι της Λεμεσού και έγινε από το Υπουργείο Μεταφορών τον Μάρτιο του 2017 να είναι η λύση για την επίλυση του ίδιου ζητήματος στο λιμάνι της Λάρνακας και με καλή θέληση όλες οι πλευρές να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου, αν υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, οι οποίες υπάρχουν», σημείωσε η κ. Κυρίτση.
«Παράκληση όλων μας να πρυτανεύσουν καλύτερες σκέψεις για το καλό της κυπριακής κοινωνίας και της κυπριακής οικονομίας. Το μόνο αίτημα που υπάρχει εκ μέρους των εργαζομένων είναι ο σεβασμός στις συμφωνίες, ο σεβασμός στη συλλογική σύμβαση, στα εργασιακά θέσμια της Κύπρου και στην εργατική ειρήνη», κατέληξε.