Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Γέφυρα ζωής» από την Κύπρο στο Ισραήλ για βρέφος μόλις δύο εβδομάδων
«Γέφυρα ζωής» από την Κύπρο στο Ισραήλ για βρέφος μόλις δύο εβδομάδων

«Γέφυρα ζωής» από την Κύπρο στο Ισραήλ για βρέφος μόλις δύο εβδομάδων

Βρέφος μόλις δύο εβδομάδων, το οποίο γεννήθηκε στην Κύπρο με πρόβλημα στην καρδιά, διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Ισραήλ.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, πρόκειται για τον Johnny Yusuf, ένα από τα τρίδυμα που γεννήθηκαν στην Κύπρο από οικογένεια Σύρων προσφύγων. Ζυγίζοντας μόλις ενάμισι κιλό κατά τη γέννηση, διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά και χρειαζόταν επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Δημοσίευμα του YnetNews, αναφέρει ότι το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου επικοινώνησε με τον καθηγητή Einat Birk, διευθυντή του Ινστιτούτου Καρδιολογίας στο Παιδικό Ιατρικό Κέντρο Schneider Petah Tikva, ο οποίος συνέστησε το βρέφος να μεταφερθεί αμέσως για θεραπεία στο Ισραήλ.

Δεδομένου ότι το μωρό ήταν υπήκοος Συρίας, η μετάβαση του στο Ισραήλ έγινε μετά από διευθέτηση με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ και της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Κύπρο, προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες άδειες.

Στη συνέχεια ο καθηγητής Gil Klinger, διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας νεογνών στο νοσοκομείο, έφτασε στην Κύπρο μαζί με την ομάδα του και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό για την ασφαλή διακομιδή του μωρού. Μαζί του ταξίδεψε και ο 21χρονος αδερφός του.

«Η εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε ένα μωρό που ζυγίζει λίγο περισσότερο από ενάμισι κιλό είναι πολύ δύσκολη. Το γεγονός ότι ήταν πρόσφυγας ήταν άσχετο για εμάς, αλλά χρειαζόταν η συνδρομή του Υπουργείου Εξωτερικών», ανέφερε ο Klinger.

Μόλις το μωρό έφτασε στο Ισραήλ, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και έλαβε την αρχική φροντίδα που απαιτείται για να σταθεροποιηθεί. Η ίδια η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα από τον Δρ. George Frankel, τον διευθυντή του τμήματος καρδιοχειρουργικής.

Παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ δύσκολη επέμβαση, ο Johnny τα κατάφερε, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ένα μήνα αργότερα, ήταν αρκετά δυνατός για να πετάξει πίσω στην Κύπρο. Έκτοτε πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και αναρρώνει πλήρως στο σπίτι του με την οικογένειά του.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend